Burhaniye Belediyesi Mahalleler Arası Atık Pil Toplama Yarışması Düzenledi

Burhaniye ilçesinde belediye tarafından çevre bilincini artırmak ve atık pillerin doğaya atılmasını önlemek amacıyla mahalle muhtarlıkları arasında ödüllü atık pil toplama yarışması düzenledi.

Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Çevre Koruma Kontrol Birimince düzenlenen yarışmada dereceye giren mahalle muhtarlıklarına çeşitli ödüller verileceği bildirildi.

Yarışma kapsamında ilçedeki tüm mahalle muhtarlıklarına atık pil toplama kutusu teslim eden Zabıta Müdürlüğü Çevre Koruma Kontrol Birimi görevlileri, kentin bir çok noktasına da yarışmayı anlatan afişler asarak halkın kampanya hakkında bilgilenmesini sağlıyor.
Birim sorumlusu Murat Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süredir sürdürdükleri Mavi Bayraklı plajlarda çevre bilinçlendirme etkinlikleri kapsamında atık pil toplama kampanyası başlattıklarını söyledi.

Bu kampanya ile tüm ilçe halkına ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Bektaş, şöyle konuştu:
"Tüm halkımıza ulaşıp ilçemizdeki atık pillerle mücadele etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda bütün mahalle muhtarlıklarımızı ayrı ayrı dolaşarak yeteri kadar atık pil toplama kutularını dağıttık. Burada hedefimiz öncelikle pil toplamak değil, çevre bilincini artırmak. Bitkisel atık yağ, ambalaj atıklarıyla mücadele, ömrünü tamamlamış lastiklerin toplanması gibi daha bir çok projemiz devam ediyor."
Pillerin insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları olduğunu da vurgulayan Bektaş, "Piller cıva, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve kimyasal maddelerden üretilir. Bu pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesi çevre açısından büyük tehlikeler yaratır. Bir küçük kalem pil 4 metrekare toprak kirletir ve bu toprağı üretim yapamaz hale getirir" dedi.

Atık Pil Toplama Yarışması'nda 1. olan mahalle muhtarlığına bilgisayar ve yazıcı, ikinciye bin TL değerinde kırtasiye seti ve üçüncüye ise 500 TL'lik kırtasiye seti hediye edilecek.

Kaynak: AA