Börezli Köyü’nde Birlikten Kuvvet Doğdu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Börezli köyü mahallesinde birlikten kuvvet doğdu.

Börezli Köyü’nde Birlikten Kuvvet Doğdu
Köyde yapımı devam eden bin 200 kişilik cezaevi ile ilçe merkezi arasında yolcu taşımak için Ege Körfez adı altında kurulan kooperatifin satın aldığı 10 minibüs hizmete girerken, düzenlenen hayırda da bin kişiye etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.
İlçeye 4 kilometre uzaklıktaki Börezli’de minibüslerin hizmete girmesi nedeniyle köy meydanında kazanlar kuruldu, köy camiinde mevlit ve kuran okundu. Kılınan namazın ardından da tedbirler eşliğinde kurban kesildi. Konuklara pilav ve ayran ikramı için köy gençleri seferber oldu. Köy meydanına dizilen minibüsler kesilen kurdelenin ardından hizmete girdi. Kurdeleyi belediye meclis üyesi Özer Koyuncu ve Köy Muhtarı Alaaddin Yavuz birlikte kesti.İşe hayırla başlamak istediklerini anlatan Ege Körfez Taşıma Kooperatifi Başkanı Necmettin Tezer” Kooperatifimizin bu gün hayrı yapılmaktadır. Kooperatif için 7-8 aydan beri uğraştığımız için hayırla işe başlamak istedik. Hayırlı olsun dedik arkadaşlar için. Hem açılışını hem hayrımızı yaptık. 13 tane hat verdiler. 10 aracımız oldu. Yani 10 araçla işe başladık. 3 tane daha almamız gerekiyor. Böyle bu şekilde hayır yaptık. Katılanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Köy muhtarı Alaaddin Yavuz da” Köyümüze yapılan cezaevinden dolayı taşıma kooperatifi kurduk. 10-15 kişi bir araya gelip taşıma kooperatifi kurdu. Köyümüz için hayırlısı olsun. İnşallah, sonu da iyi olur. Bütün vatandaşlarımız yararlanır” dedi.

Kooperatif ortağı Şeref Güven de” Bu minibüs hattını kurduk arkadaşlarla. Hem köyümüze, hem de cezaevinde yakınları yatan vatandaşlar için bunu kurduk. Allah, sonumuzu hayırlı etsin. Herkes için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Törene Kaymakam Osman Yenidoğan ve Belediye Başkanı Necdet Uysal ile AKP İlçe Başkanı Hayri Zeybek ve belediye meclis üyesi Özer Koyuncu da katıldı.

Kaynak: İHA