Polis-şüpheli Kovalamacası

Konya'da biri av tüfeğiyle olmak üzere iki kişinin yaralanması olayıyla ilgili polisin peşinden koştuğu iki şüpheliden biri kovalamaca sonrasında yakalandı.

Merkez Karatay ilçesi Galericiler Sitesi yakınlarındaki içkili bir restoranda kavga çıktığı ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
Ekiplerden biri, olay yeri yakınlarda kaldırım üzerinde yaralı halde yatan Yasin G'yi (27) buldu. Vücudunda cam kesikleri bulunan Yasin G'nin restorandaki kavgada yaralandığı ve kanlar içinde yaklaşık bir kilometre kaçtığı belirlendi.
Restorandaki kavgada, Özcan K'nin de (46) av tüfeğiyle yaralandığını belirleyen polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Bir süre sonra bölgede şüphe üzerine durdurulmak istenen 42 FG 297 plakalı minibüs, polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başladı.

Çok sayıda polis ekibinin peşine düştüğü minibüstekiler, yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Doğanlar Mahallesi'ne kadar kovalandı. Takip sırasında polislerden biri telsizden "Araçtakiler bize kaza yaptırmaya çalışıyor. Gerekirse silah kullanacağım. Can güvenliğimizi sürekli tehdit ediyorlar" anonsu yaptı.
Doğanlar Mahallesi'nde minibüsten inip yaya olarak kaçmaya çalışan Resul K. yakalanırken İhsan H, kaçtı.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.
Kaynak: AA