Havza Emniyet Müdürü Yücedağ Açıklaması

Havza Emniyet Müdürü Arıkan Yücedağ, vatandaşları havaya rastgele ateş etmemeleri konusunda uyararak "Düğün eviniz cenaze evine dönmesin" dedi.

Yücedağ, yaptığı açıklamada, özellikle yaz aylarında düğünlerde havaya ateş açılması sonucu yaralanmaların, ölümlerin meydana geldiğini hatırlattı.
Havaya rastgele ateş etmenin yasak olduğunu vurgulayan Yücedağ, şöyle devam etti:
"Yol kapatanlar, konvoy yaparak, klakson çalmak suretiyle çevreyi rahatsız edenler, düğünlerde rastgele ateş edenler, ruhsatsız olarak havai fişek satan ve atanlar hakkında kolluk kuvvetlerince yasal işlem yapılacak. İlçemizdeki düğünlerde şenlik ve etkinliklerdeki silah atma alışkanlığının artık sona ermesi gerekiyor. Biz kimsenin canını yakma, ceza kesme niyetinde değiliz. Bu konuda kimseye farklı bir tolerans tanıma gibi bir şansımız yok. Düğünlerde silahla havaya ateş etmek kesinlikle yasak. Bu yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak. Düğün sahiplerinin bu konuda şimdiden bizlere hak vermesi ve anlayış göstermelerini rica ediyorum. Düğün eviniz cenaze evine dönmesin."
"Düğünlerde istenmeyen olayların yaşanmaması için öncelikle düğün sahiplerimizin bizlere yardımcı olmaları gerekiyor. Düğün sahipleri misafirlerini uyarmalı" diyen Arıkan, şunları kaydetti:
"Ayrıca mahalle muhtarlarımızın da mahalle sakinlerine gerekeli uyarıları yaparak bizlere yardımcı olmalarını rica ediyorum. Şimdi kentlerde ve ilçelerde düğün zamanı. dışarıdan gelecek olan veya ilçemizdeki düğün sahipleri mutlu bir yuva kurma telaşı içerisinde olacaklar. Mutluluğun gözyaşına dönmemesi için düğüne kan damlamaması hususunda sizlerin de bize destek olmasını istiyoruz. Silahlar eğlence ve kutlama aracı değildir. Vatandaşların düğün sahibi olarak belirtilen kurallara uymayan insanları polise bildirmeleri gerekiyor. Aksi takdirde mutlulukları hüsrana dönebilir. Şimdiden sünnet ve düğün merasimi yapan vatandaşlarımızı tebrik eder, hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim."
Arıkan, kurusıkı tabanca ile ateş edenler, izinsiz ve ruhsatsız kişilerce belirlenen yerler dışında havai fişek atanlar ve tabanca ile ateş edenler hakkında ilgili yasallar gereğince cezai işlemler uygulanacağını tekrarladı.
Kaynak: AA