Gençlik Haftası Etkinlikleri

Borçka ilçesinde, Gençlik Haftası sebebiyle Atatürk Anıtı'ne çelenk sunuldu.

Borçka Belediyesi karşısındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Nuri Peker, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri yetkilileri ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Peker'in anıta çelenk sunması sonrası Soma'daki maden kazasında ölenler ile şehitler ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunması sonrası da Peker bir konuşma yaptı.
Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen olayın milleti derinden üzdüğünü ifade eden Peker, "Maden kazasında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Göçük altında kurtarılmayı bekleyen madencilerimizden sevindirici haberlerin gelmesini yürekten temenni ediyoruz. Memleketimizin bu tür acılarla bir daha karşılaşmamasını da diliyoruz" dedi.

Peker, cumhuriyetin ve geleceğin teminatı olan gençlerin tarih bilinci, milli ruh ve şuur kazanmaları, toplumla bütünleşmeleri, çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere aktif olarak katılmaları amacıyla her yıl 15-19 Mayıs tarihleri arasının Türkiye'de Gençlik Haftası olarak kutlandığını belirterek, Soma'daki olay sebebiyle bu yılki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerini sade bir programla yapacaklarını söyledi.

Katılımcılar konuşmalar sonrası herhangi bir eğlence ya da gösteri yapmadan etkinliği sonlandırdı.
Kaynak: AA