Başkan Üzülmez, 'Başımız Sağolsun”

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Manisa’da meydana gelen maden kazası sonrasında hayatını kaybeden madenciler için başsağlığı mesajı yayınladı.


Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan ve tüm yurdu hüzne boğan maden faciasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Dün akşamdan itibaren üzüntüyle takip ettiğimiz maden faciasından dolayı Türk Ulusunun başı sağolsun. Bu yaslı günde bizde ilçemizde eğlence ve etkinlikleri iptal ettik ve bayrakları yarıya indirdik. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet kederli ailelerine de sabır diliyorum” dedi.

Türkiye tarihinin en yaslı günlerinden birini yaşadığını ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Dünden itibaren büyük üzüntü ve kaygıyla Soma’daki faciayı izliyoruz. Maalesef geçen süreçte vefat edenlerin sayısı artıyor. Soma gibi nüfusu çok olmayan bir ilçedeki kayıplar nedeniyle ocaklar üzerine çok büyük bir ateş düştü. İnşallah kayıp sayısı bununla sınırlı kalır. Allah bu tür kayıpları bizlere ve insanlığa bir daha yaşatmasın. Muhakkak devletimiz çok güçlü ve hükümetimiz bütün ekibiyle orada. Maddi kayıpları karşılayacak ama telafisi olmayan kayıplarında devletin sıcak şefkatiyle hükümetimizce karşılanacağına inanıyorum. Soma’da hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına da büyük bir metanetle sabır diliyorum. Hükümetimizin ilan ettiği 3 günlük yası Kartepe Belediyesi olarak biz de ilçemize yayarak eğlence ve etkinlikleri iptal ettik ve bayraklar yarıya indirildi. Türk ulusunun başı sağolsun. Allah bir daha böyle acılar göstermesin” dedi.

Kaynak: İHA