1.bayındır Hıdırellez ve Keşkek Şenliği 13 Haziran'a Ertelendi

Bayındırlılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği, 1.Bayındır Hıdırellez ve Keşkek Şenliği, Soma'daki facia ve Milli Yas ilan edilmesinin ardından 13 Haziran tarihine ertelendi.

1.bayındır Hıdırellez ve Keşkek Şenliği 13 Haziran'a Ertelendi
Dernek Başkanı Hasan Güzelsu, "Soma'daki maden faciasında hayatlarını kaybeden madencilerimeze Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türkiyemize başsağlığı diliyoruz. Bu nedenle 17 Mayıs Cumartesi günü düzenlediğimiz şenliğimizi, 13 Haziran'a erteledik. Tüm Bayındırlıları bekliyoruz" dedi.


Bayındırlı esnaf Nevzat Onay'ın ana sponsorluğunda Bayındır Belediyesi'nin de desteği ile düzenlenen festival, 13 aziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Protokolün de katılımı ile büyük ilgi görmesi beklenen festivalde, 15.00-17.00 arası davetlilere keşkek ikram edilecek ve akşam da 19.30'da Bayındır Şehir Stadyumu'nda, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Devlet Türk Dünyası Dans Topluluğu ve Derebaşı Köyü Zeybek Ekibi ve yerel sanatçılar konser verecek.

Bayındırlılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Güzelsu, amaçlarının Bayındırlıları, Bayındır dışındaki hemşehrileriyle kaynaştırmak ve özlem gidermelerini sağlamak olduğunu ifade ederek, "Şenliğimizin ilkini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda çiçekçiliği ile ünlü Bayındırımızı geleneği, göreneği ve yöresel yemeği keşkek ile Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA