Sarayönü'nde Mevsimlik Tarım İşçilerinin Durumu Görüşüldü

Sarayönü'nde tarım işlerinde çalışmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi amacıyla oluşturulan İzleme Kurulu, Kaymakam Harun Yücel başkanlığında toplandı.

Kaymakamlık'taki toplantıda, tarım işçisi olarak çalışmak amacıyla aileleri ile birlikte Sarayönü'ne gelen vatandaşların bu süreçte ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik ve sosyal çevreyle ilişkileri ile çalışma ve sosyal güvenlik bakımından mevcut sorunların tespiti ve bu sorunların giderilmesi ve bu şekilde çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesine yönelik konular görüşüldü.
Geçtiğimiz yıllarda Sarayönü Kaymakamlığı tarafından eksiklikleri tamamlanarak kamp kurulabilir durumuna getirilen, Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri Konaklama Merkezi, alınan karar gereği bu yıl dışarıdan gelen işçilerin kullanımına sunulacak.
Bahse konu alanda, sorunsuz bir yaşam ortamının oluşması için Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seyfullah Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Güdendede, İlçe Emniyet Amiri Gani Yüce, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karlı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aykut Emre Yıldırım, İlçe Müftüsü Hüseyin Ergen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Ramazan Karaarslan ve mahalle muhtarlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, bazı kararlar alınarak kurumlara çeşitli görevler tevdi edildi.
Kaynak: AA