Burhaniye’nin 'Kızıklı İşi” Bıçakları Yok Satıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Kızıklı Mahallesi'nde 5 nesildir bıçakçılık mesleğini sürdüren Ethem Polat'ın oğlu ile birlikte yaptığı ‘Kızıklı işi’ bıçaklar büyük rağbet görüyor.

Burhaniye’nin 'Kızıklı İşi” Bıçakları Yok Satıyor

73 yaşındaki Ethem Polat, 44 yaşındaki oğlu Tanju Polat ile birlikte kemik saplı ve kınlı bıçaklar imal ediyor. Polat, ürettiği bıçakların keskinliğine ve çeliklenmesine garanti verirken, Türkiye’nin her tarafından sipariş aldıklarını söyledi.

Pulat, "Kemik saplı, özel kılıflı ve özel dövmeli bıçaklar bizim garantimizdedir. Elimizdeki son ürettiğimiz 4 bıçak Van’dan sipariş edildi. Yakında göndereceğiz. Yeni siparişleri oğlumla birlikte üretmeye devam ediyoruz. Eskiden Kızıklı köyünde üretiyorduk, ama 1969 yılında Burhaniye’ye geldik ve burada üretmeye başladık. Kılıç siparişleri de alıyoruz. Kılıçlarımız da, bıçaklarımız da iki oluklu” dedi.

İlçedeki kapalı pazaryeri karşısındaki ekmek teknesindeki iş yerinde avcı bıçağından ekmek bıçağına kadar çeşit çeşit dövme bıçaklar üreten Polat, son yıllarda çırak bulunmadığını ve kendisinin de babası gibi emekli olmasıyla mesleğin biteceğini söyledi.

Kaynak: İHA