Taş Bebekler Hamamönü’nde Can Buldu

Ankara’da sanat denince akla ilk gelen yerlerden biri Hamamönü Sanat Sokağı, her hafta farklı sanatçıları konuk ediyor.

Taş Bebekler Hamamönü’nde Can Buldu
Hamamönü Sanat Sokağı, sadece Ankaralı sanatçıları ağırlamakla kalmıyor. Şehir dışından gelen çok sayıda sanatçı da soluğu Hamamönü’nde alıyor.
Hamamönü Sanat Galerisi, ebru, tezhip, hat, minyatür derken şimdi de ‘Bir bebek masalı’ isimli sergiye ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 250 eserin yer aldığı sergide, keçeden ahşaba, deriden camaltı boyamaya kadar birçok sanat dalında eserle karşılaşmak mümkün... Sergiyi açan 14 kadın sanatçı, toplumsal bir mesaj vermekten de geri kalmadı. Sanatçılar, ‘Bir bebek masalı’ adlı sergiyi çocukların küçük yaşta gelin edilmelerine tepki olarak açtı.

HER SANATTAN YÜZLERCE BEBEK
Bu sergi için Kapadokya’dan geldiğini belirten Kitre bebek sanatçısı Sibel Radiye Gül, Osmanlı padişahlarını ve kadın sultanları eserlerine yansıttı. Kitre sanatına da değinen Gül, eserlerinde doğal malzemeler kullandığını belirtti.

Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kitre İç Anadolu’da yetişen keven bitkisinin sütünden yapılır. Sağlam bir yapıştırıcı özelliği taşır. Kitre eserler, nemin ve rutubetin olmadığı ortamlarda 150 yıla kadar ayakta kalabilir.”
Bir diğer sanatçı Saliha Tokat ise, 14 yıldır el sanatlarıyla uğraştığının altını çizdi. Yöresel tarzda çalışmaktan büyük keyif aldığını söyleyen Tokat’ın eserlerinde, Ankara Seymen motifleri dikkat çekti. Temel Reis ve Kırmızı Başlıklı Kız karakterlerinin de görüldüğü sergide 40 eser var. Altındağ Belediyesi’nin hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese kucak açtığını vurgulayan Tokat, Başkan Veysel Tiryaki’yle birlikte ilçede kültürel ve sanatsal faaliyetlerin giderek arttığını sözlerine ekledi. Tokat, serginin anneler gününe denk gelmesini ise güzel bir tesadüf olarak değerlendirdi

Kaynak: İHA