Rüyadan Etkilendi, 81 Yaşında Okuma Yazma Öğrendi

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki Fatime Karataş, bir süre önce vefat eden oğlunun, rüyasında kendisinden okumayı öğrenmesini istemesinden etkilenerek, Halk Eğitim Merkezince açılan kursa kaydoldu.

Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk döneminde okuma yazma öğrenmeyi çok istediğini ancak o dönemki yaşam şartlarının bu isteğini yerine getirmeye uygun olmadığını söyledi.

Evlendikten sonra okuma yazma öğrenmeyi hedeflediğini fakat çocuklar, ev ve bahçe işleri nedeniyle bir türlü fırsat bulamadığını anlatan 4 çocuk, 6 torun sahibi Karataş, "Okuma yazma bilmemenin eksikliğini yıllarca hissettim. Bu eksikliğimi gidermek için çok hayal kurdum ama olmadı, nasip bu zamanaymış" dedi.

Karataş, 10 yıl önce oğlunun vefat ettiğini ifade ederek, "Bir gece rüyamda yavrumu gördüm, bana okuma yazma öğrenmemi söyledi.

O hevesle okuma yazma öğrenmeye yeniden niyet ettim" diye konuştu.

- "Ben bu yaşımda gayret ediyorum da gençler neyi bekliyor?"
Akçaabat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen okuma yazma kursuna kayıt olduğunu dile getiren Karataş, şöyle devam etti:
"Yazmayı epey öğrendim, okumada biraz zorluk çekiyorum. Henüz tam istediğim gibi okuyamıyorum. Okuma yazmayı tam öğrenirsem, hayatımı yazacağım. Gayret ediyorum, inşallah başaracağım. Hiç arkasını bırakmıyorum. Allah'tan tek istediğim, biraz ömür versin de okuma yazmayı iyice öğreneyim. Öğrenmeden ölürsem, gözüm açık giderim."
Karataş, gençlere okumaları öğüdünde bulunarak, şunları kaydetti:
"Ben bu yaşımda gayret ediyorum da gençler neyi bekliyor? İnsanın okuma yazması olmaması çok büyük eksiklik. Yarım insan bile olamıyorsun. Bir şey alacaksın, üstünde etiket var ama yine 'kaç lira' diye soruyorum. Bu çağda nasıl sorabilirsin? Okuma yazma, artık yaşamın ayrılmaz bir parçası."
Fatime Karataş'ın 86 yaşındaki eşi Nazım Karataş ise eşinin çok azimli olduğunu ve kendisini desteklediğini söyledi.

Okuma yazma kursu öğretmeni Ahmet Yaman, Karataş'ın kursa katılmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "Fatime teyzemiz, ilerlemiş yaşına rağmen okuma yazma öğrenmek için uğraşıyor. Bu istek, içinde hep uhde olarak kalmış. Eşiyle 'kursa katılabilir miyim' diye müracaat etti. Memnuniyetle kabul ettik. Fatime teyzemizin kursa katılmasını, okuma yazma bilmeyenlere örnek teşkil etmesi açısından önemsiyorum" dedi.


Kaynak: AA