Milas'ta Moloz Tepkisine İnce Mesaj

Milas'a bağlı Menteş Mahallesi’ndeki vatandaşlar, moloz döküm sahasından yola taşan moloz yığınlarına tepki göstermek amacıyla bir levhaya ‘Dur yolcu tükürmeden geçme’ yazarak kötü manzarayı protesto ettiler.

Milas'ta Moloz Tepkisine İnce Mesaj

Milas’a bağlı Menteşe Mahallesi’ndeki moloz döküm sahası, düzensiz kullanımıyla çevredekileri rahatsız edici manzaralar sergiliyor. Saha yerine yola dökülen molozlar bir yandan görüntü kirliliği yaratırken; bir yandan da trafiği tehlikeye düşürüyor. Molozlar nedeniyle daralan yoldan geçen araçlar kaza tehlikesi yaşıyor. Tüm bu durumlardan oldukça rahatsız olan mahalleli, yaşadıkları sıkıntıyı bir levhaya ‘Dur yolcu tükürmeden geçme’ yazarak ifade etti.

Levhayı molozların üzerine koyan vatandaşlar, levhadaki yazıyla olanlara müdahale etmeyen yetkililere ve moloz dökenlere ince bir mesaj vermiş oldular.

“EVLERİMİZ TOZ TOPRAK İÇİNDE KALDI”
Evlerinin moloz yığınlarından yükselen toz toprağın içinde kaldığını söyleyen mahalleli, sahanın daha düzenli kullanılmasını ve alana moloz dışında bir şey dökülmemesini istiyor. Sahaya molozun dışında çöpte döküldüğünü söyleyen mahalleliler; “Bu çukura dökülmeyen yok. Molozun dışında bir çok şey dökülüyor. Sağlığımızın tehdit altında olduğunu düşünüyoruz. Burada bir ilaçlama şart. Yetkililerin bir an önce burayı düzene sokmalarını bekliyoruz. Bu utanılası durum bir an önce kaldırılmalı” dediler.
Kaynak: İHA