Havza'da 87 Çiftçiye 348 Gebe Düve Dağıtıldı

Yeşilalan ve Belalan Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 87 çiftçiye Kırsal Alanda Sosyal Destek Projeleri kapsamında 4 büyükbaş hayvan olmak üzere toplam 348 baş simental ırkı gebe düve dağıtımı yapıldı.

Dağıtıma Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İcabi Çağan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Başara, Havza Emniyet Müdürü Arıkan Yücedağ Havza Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Bayram Sezgin, Havza Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktürk, Havza SYDV Müdürü Fatih Bıyık, köy muhtarları ve kooperatif üyeleri katıldı.

Kaymakam Kalaycı, uygulanan projenin iki ayaktan oluştuğunu ilk ayağı oluşturan sabit yatırımlar kapsamında 879 bin 682 lira 59 kuruş karşılığı her üyeye standartlara uygun 69 hayvan barınakları yaptırıldığını, süt sağım makineleri alındığını, kooperatif binasının tamamlanıp gerekli makine ekipmanının alındığını belirtti.

"İlçemizde hayvancılığın gelişmesi için hazırlanan projenin son ayağını çiftçilerimize hayvanlarını dağıtarak gerçekleştirmekteyiz" diyen Kalaycı, şunları aktardı:
"Bugün projemizin ikinci ve en önemli ayaklarından birini gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 2 milyon 241 bin 120 lira değerinde hayvanlarımızı hak sahiplerine dağıtmaktayız. Dağıttığımız hayvanların bedelleri 2 yıl ödemesiz sonraki yıllarda 6 yıl içerisinde eşit taksitle ve faizsiz olacak. Üreticilerimize hayırlı olsun. Projenin toplam maliyeti ise 3 milyon 120 bin 802 lira 59 kuruş."
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İcabi Çağan ise"Sağlıklı ve gebe olarak teslim edilen hayvanlar sayesinde üreticilerimiz kısa sürede kar edeceklerdir" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan İlçenin hayvancılığının gelişmesi ve kalkınması için projenin çiftçilerce iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek "Havza bölgemizde bu projelerden en çok faydalanan ve aktif bir ilçe. Şimdi sıra çiftçilerimizde. Kendilerine sağlanan bu imkanlar ile bölgede hayvancılığı ve kendi ekonomilerini geliştirmek için çalışacaklar. Tüm çiftçilerimizi kutluyor ve hayvanların kendilerine ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Çekilen kuraların ardından hayvanlar veteriner kontrolü sonrası hak sahiplerine teslim edildi.
Kaynak: AA