Çorum Ticaret Borsası’ndan Müsiad’a Ziyaret

Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (MÜSİAD) ziyaret etti.

Çorum Ticaret Borsası’ndan Müsiad’a Ziyaret

Ticaret Borsası Genel Sekreteri Funda Ertekin ve Ticaret Borsası ve MÜSİAD yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette borsa Bektaş, genel kurulda tekrar başkanlığa seçilen MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Rumi Bekiroğlu’nu kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

Ticaret Borsası ve MÜSİAD’ın aynı kulvarda yürüdüğünü, MÜSİAD’ı borsanın bir şubesi gibi gördüklerini belirten Bektaş, ortak paydalarının Çorum olduğunu söyledi.

Bektaş, Çorum adına taş üstüne taş koyan herkesin yanında olduklarını açıkladı.

Sanayi ve tarım entegrasyonunun sağlanması gerektiğinin altını çizen Bektaş, sanayi-tarım ve üniversite işbirliğinin sağlandığında il ekonomisine daha çok katma değer sağlanacağını vurguladı.

İstikrarın ekonomideki önemine dikkat çeken Bektaş, “Yatırımcı için en önemli şey huzur ve istikrardır. Huzur ve istikrar ortamının olduğu yere işadamları yatırım yapar. Çorum’daki tüm sanayici ve işadamları bizim için önemli. Yaptıkları yatırımlar, oluşturdukları istihdam alanları ile bu şehirde huzur ve güven ortamının sağlanmasına katkıda bulunuyorlar. Bu şehirde huzur ve güven ortamı varsa bunda hepimizin katkısı var. Eğer yoksa bu hepimiz bundan sorumluyuz. Tek gayemiz esnafı, sanayici ve tüccarı ile bu kenti daha ileriye taşımak” dedi.

ÇORUM’U SADECE LEBLEBİ İLE DEĞİL DİĞER MARKA DEĞERLERİYLEDE ÖN PLANA ÇIKARMALIYIZ
MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Rumi Bekiroğlu'da, Çorum’un sadece leblebi ile değil diğer sahip olduğu diğer marka değerleriyle de ön plana çıkarılması gerektiğini söyledi.

Çorum denilince akla sadece leblebinin geldiğine dikkat çeken Bekiroğlu, kentin makine ve un sektöründe söz sahibi iken Osmancık pirinci, Oğuzlar cevizi gibi marka değerlerinin olduğunun altını çizdi.

MÜSİAD’ın toplumun her kesimden üyesinin bulunduğunu dile getiren Bekiroğlu, MÜSİAD çatısı altında tüm üyelerin siyasi kimliklerini görüşlerini bir kenara bırakarak Çorum adına çalışmalar yaptığını belirtti.

Bekiroğlu, MÜSİAD başkanlığının yanı sıra siyasi bir kimliğinin bulunduğunu ancak kurum olarak tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarının altını çizdi.

Kamuda Çorumlu çok sayıda bürokrat bulunduğunu anlatan Bekiroğlu, kentin sorunlarının çözümü noktasında toplumun tüm kesimlerinin el ele vererek lobi faaliyeti yapması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA