Burhaniye’de Kadınların Hatim Sevinci

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, müftülüğün açtığı Kur’an Kursu sona ererken, düzenlenen hatim töreninde de büyük coşku yaşandı.

Burhaniye’de Kadınların Hatim Sevinci

Mahalle Cami’nde bir araya gelen 40 kadın, Kur’an ve ilahiler okurken, mahalle kadınları da onları yalnız bırakmadı. Öğretmenler mahallesindeki hatim töreni sırasında hazırlanan pilav ve ayran da mahalle halkına ikram edildi. Hanife Yaren’in öğretmenliği yaptığı kursta Kur’an okumayı öğrenen bayanlar büyük mutluluk yaşadı. Törene katılan Müftü Oğuz Metin de, kurs öğretmeni Hanife Yaren ile kursa katılan kadınları kutladı. Kursa katılmaktan çok mutlu olduklarını anlatan Zeliha Danışman, “25 yıl önce Burhaniye’ye yerleştim. Komşulardan Kuran öğrenmeye çalışıyordum. Çocukluğumuzda öğrenemedik. Bu kurs bizim için çok iyi oldu. Kursun kapanmamasını istiyoruz” dedi.

Zehra Aydın da, “70 yaşından sonra Kur’an öğrendim. Hocamız da çok iyiydi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Kurs öğretmeni Hanife Yaren ise, “Ben bu kadar ilgi beklemiyordum. Öğretmenler mahallesinde bu kursa çok ihtiyaç varmış. Öğrencilerimizle hep arkadaş gibi olduk. Hepsi çok heyecanlı. Hep birlikte çok şey öğrendik. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

Kursiyer Hülya Aydın da, “Kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bilmediklerimizi öğrendik. Öğrendiklerimizi de başkalarıyla paylaşacağız. Öğretmenimizden ve müftümüzden Allah razı olsun” dedi.

Kursiyerlere teşekkür eden Müftü Oğuz Metin, “Göreve geldiğimizde 5 olan Kuran Kursu sayısını 28’e çıkardık. Bunun, çok büyük ihtiyaç olduğunu hissettik. Kurslarımızda hatip duaları yapılıyor. Bu gün de burada kurs bitiren kadınlarımız hatim töreni yaparken, pilav ayran ikramı yaptı. Kurslara olan ilgi bizi sevindiriyor. Destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA