Bedensel Engellilerin Oryantiring Heyecanı

Osmangazi Belediyesi Engelliler Bakım Merkezi (OBAM) ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Patika Oryantiring İl Şampiyonası Botanikpark’ta yapıldı.

Bedensel Engellilerin Oryantiring Heyecanı
Bedensel engelli sporcuların harita ve işaretler yardımıyla yön bulup belirlenen hedeflere ulaşmasının hedeflendiği Patika Oryantiring İl Şampiyonasında 27 beden engelli mücadele etti. Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen şampiyonada Osmangazi Belediyesi adına 10 sporcu mücadele ederken, Mustafakemalpaşa Belediyesi adına ise 17 sporcu yarıştı.

Şampiyona katılan sporcular Open, Pre B ve Pre C olmak üzere 3 farklı kategoride mücadele etti. Yeni başlayan sporcuların yer aldığı Open kategorisinde üçüncü Ferhat Pala, ikinci Burcu Ünlü, birinci ise Tuğba Batur olurken,1 yıllık tecrübeye sahip olan sporcuların mücadele ettiği Pre C kategorisinde de üçüncülüğü Kadir Şilit, ikinciliği Hayrettin Özdemir, birinciliği ise Mustafa Avcı elde etti. 2-3 yıllık tecrübe sahibi olan sporcuların yarıştığı Pre B kategorisinde ise üçüncü Seda Güney, ikinci Mevli Moka ve birinci Osmangazi Belediyesi adına yarışan Mehmet Aslan oldu. Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner tarafından verildi.

Dereceye giren sporcular için düzenlenen ödül töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner, Osmangazi Belediyesi'nin spora büyük önem verdiğini belirterek, “ Bu yıl Patika Oryantiring İl Şampiyonası'nın 3'üncüsünü düzenliyoruz. Çok güzel bir organizasyon oldu. Ben şampiyonaya katılan sporcularımızı gönülden tebrik ediyorum. Buradaki sporcularımız bizlere başarının engel tanımadığını bir kez daha gösterdiler. İnşallah önümüzdeki yıl bu şampiyonamızı tekrardan düzenleriz. Sporcularımıza başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Mücadele ettikleri kategorilerde ilk üçe giren sporcular bul yıl İçel'de düzenlenecek olan Türkiye Oryantiring Patika Şampiyonası'nda Bursa'yı temsil etmeye hak kazandı.
Kaynak: İHA