Şehit Annesine, Duygu Dolu Anneler Günü Ziyareti

Vali Seddar Yavuz, Anneler Günü nedeniyle beraberindeki öğrencilerle birlikte oğlunun şehitlik tazminatı ve maaşını okul yapımına bağışlayan Eşe Eğerci'yi ziyaret etti.

Şehit Annesine, Duygu Dolu Anneler Günü Ziyareti

Hakkari Yüksekova'da 16 yıl önce şehit düşen oğlunun şehitlik tazminatı ve kendilerine bağlanan şehit aylığına hiç dokunmadan biriktirip geçen yıl oğlu adına okul yapımına bağışlamasıyla Türkiye'nin tanıdığı Eşe Eğerci'nin anneler günündeki ziyaretçisi Vali Seddar Yavuz oldu. Vali Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim ve eşi Esin Halim, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ve eşi Suay Altın ile Eşme İmam Hatip Lisesi'nde okuyan bir grup öğrenciyle Eşe Eğerci'yi Eşme İlçesi Konak köyündeki evinde ziyaret etti. Şehit annesine çiçek verip elini öpen ve "Anneler Günü"nü kutlayan Vali Yavuz ile beraberindekiler, bir süre sohbet etti. Vali Yavuz, Eşe Eğerci'ye "Sen bizim annemizsin, sen hepimizin annesisin. Türkiye senin gibi fedakar annelerin sayesinde güçleniyor, büyüyor" dedi

Eşme'de yapılan 24 derslikli Şehit Mustafa Eğerci Anadolu İmam Hatip Lisesi çalışmalarıyla ilgili Eşe Eğerci'ye bilgi veren Vali Yavuz, okulun kısa süre içinde tamamlanmasını hedeflediklerini ifade ederek, "Anadolu insanı belki alim değildir ama ariftir. Anadolu insanın vatana millete bağlılığı bir başkadır, gönüldendir. Sizler bu topluma örneksiniz, millet olarak sizlere minnettarız. Her zaman yanınızdayız. Bizler sizlerin çocukları olarak hizmetinizde olduğumuzu hiç unutmayın. Sizin bağışlarınızla yapımı süren okulda okuyacak kız öğrencilerimizle geldik. Onlar size minnettar, bizler size minnettarız. Anneler gününde yalnız olmadığınız, sizleri öz annesi kadar seven binlerce, milyonlarca evladınız olduğunu bilin" diye konuştu.

Duygulu anlar yaşayan şehit annesi Eşe Eğerci ise, "Allah ülkemizi, milletimizi, devletimizi korusun başka hiç bir dileğim yoktur" dedi.

Evde okunan duanın ardından İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Eşe Eğerci ile bir süre sohbet etti. Vali Yavuz, daha sonra Eşe Eğerci'nin akrabaları olan aynı köydeki bir başka şehit ailesi Fatma-Muzaffer Eğerci çiftini de ziyaret etti.
Kaynak: İHA