Gökbel Açıklaması

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Turizm Haftası etkinliklerine katkı sağlayanlara Teşekkür Belgesi verdi.

Gökbel Açıklaması
Belge töreni öncesinde katılımcılarla yapılan toplantıda konuşan TURSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, Milas’ı Bodrum’a göre kendini tüketmemiş bakir bir turizm alanı olarak niteledi.
Milas Kaymakamlığı organizasyonuyla 38.’si düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerine destek ve katkı sağlayanlara Milas Kaymakamı Fuat Gürel tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi. Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen tören öncesinde yapılan toplantıda bölge turizmi masaya yatırıldı. Aralarında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Belediyesi, Muğla Üniversitesi Milas Sıtkı Koçman MYO, Milas Şoförler Odası, Milas-Bodrum AKUT, MİDOSK temsilci ve yöneticilerinin de bulunduğu katılımcılar, sürdürülebilir ve etkili turizm için fikir alışverişinde bulundu. Toplantıda katılan TURSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, Milas-Bodrum turizmi konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Milas’ın sahip olduğu kültürel, doğal, yöresel zenginliklere değinen Gökbel, ilçenin Bodrum gibi kendini tüketmemiş bir ilçe olduğunu, bu nedenle yapılacak çalışmalarla Milas’ın önemli bir turizm durağı olabileceğini söyledi.

“Bodrum’un kendini tüketmişliği Milas’ın şansı olabilir” diyen Gökbel, TURSAB olarak kültürel ve doğal güzelliklere değer verdiklerini belirterek; “Milas değerlendirilmesi gereken bakir bir ilçe olarak dikkat çekiyor. Bu güzellikler ulusal ve uluslararası fuarlara taşınmalı. Bu değerlerin onda birine sahip olmayan yerler, tanıtım çalışmalarıyla turizmde aktif rol oynuyorlar” ifadelerini kullandı.

GÜREL; “ZAMANA YAYILAN BİR ÇALIŞMA YAPILMALI”
Turizm Haftası’nı çok güzel etkinliklerle geride bıraktıklarını belirten Milas Kaymakamı Fuat Gürel, bu etkinliklere destek veren herkese teşekkür ederek, “İlçemizin turizm konusunda zamana ihtiyacı var. Çünkü bir anda aceleyle bir iş yaparak bu doğal ve kültürel zenginliklere zarar verilebilir. Aceleci olmamak gerekiyor. Ancak zamanla daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum. GEKA’dan destek alarak çalışma yürüttüğümüz Uyku Vadisi de bu anlamda örnek teşkil ediyor. Tabi Bodrum’da dünyanın kabul ettiği bir marka şehir konumunda ve Milas bunu avantaja çevirebilir. Biz bu görüşmeden fikir alışverişinden oldukça memnun kaldık. İleri dönemlerde bu toplantıları sürdürerek iyi gelişmelere imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA