Engelli Gençlerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Engelli gençler, bir günlük temsili askerlik uygulamasıyla asker olmanın heyecanını yaşadı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın direktifiyle engelli vatandaşlara yönelik icra edilen temsili askerlik uygulaması töreni Isparta Jandarma Komutanlığı'nda da yapıldı.
Törene, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık, Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, diğer yetkililer ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.

Engelli gençlere kına yakılmasıyla başlayan törende aileler duygulu anlar yaşadı. Isparta Jandarma Komutanı İsmail Cömert törende yaptığı konuşmada, engelli gençlere seslenerek, "Bugün sizlere kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz" dedi.

Engelli gençler adına konuşan Yılmaz Kılınç da kendilerine yaşatılan bir günlük mutluluğun maddi destek ve yardımlardan daha sevindirici olduğunu ifade etti.

- "Silah arkadaşı olduk"
Bayrak ve silah üzerine askerlik yemini eden engelli gençlere daha sonra terhis belgeleri verildi.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık bir günlük askerlere terhis belgesi ve çeşitli hediyeler verirken "Artık silah arkadaşı olduk" dedi.

Bir günlük temsili askerlik uygulaması programı, engelli gençlerin geçit töreniyle sona erdi. Engelli gençler terhis belgelerini aldıktan sonra davul zurna eşliğinde oynadı.

Kaynak: AA