Burhaniye’de Çiçekçiliğe Hollandalı Övgüsü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, çiçekçilik gelişirken, Hollanda’daki bir çiçek firmasından gelen Pierre Vandan Ende, tesislerde inceleme yaparken, ümitli konuştu.

Burhaniye’de Çiçekçiliğe Hollandalı Övgüsü

İzmir’deki bir firmanın yetkilileriyle ilçeye gelen Pierre, Burhaniye Çiçekçilik Kooperatifi Başkanı Abdullah Türkekul ve diğer çiçekçilerle görüştü, tesisleri gezdi. Çiçekçiler kooperatif çatısı altında toplanırken, üretimlerini çevre belediyelere pazarlamaya başladı.

Hollanda’daki Sakata Firmasından gelen Pierre Vanden Ende’de tesislerde inceleme yaparken, ilçede çiçekçiliğin geliştiğini söyledi.

Pierre Vanden Ende, “Çiçekçiliğin geleceği çok parlak. İlçede yazlık potansiyel yüksek. Ayrıca belediyelerle çalışma olanağı var. Üretim de çok kaliteli” dedi.

Sakata Firması Türkiye Satış Sorumlusu Mustafa Oktay da, “Yurt dışından getirmiş olduğumuz misafirimiz Pierre ile birlikte Burhaniye kooperatifi olarak müşterilerimizi ziyaret ettik. Burhaniye de üretimi daha da üst seviyelere çıkarmak için bizler İzmir’deki firma olarak buraya destek vereceğiz. Bu anlamda Hollanda’daki firmamız da bize destek oluyor. Gerekli çalışmaları Burhaniye kooperatifiyle beraber ilerletmeye çalışacağız” dedi.

Burhaniye Çiçekçiler Kooperatifi Başkanı Abdullah Türkekul ise, “Hollanda sakata firmasından ziyarete geldiler. Mistir Pierre Burhaniye de çiçekçilik konusunda kooperatif olarak çok ileriye dönük yatırımlar düşünüyoruz. İnşallah, Burhaniye da güzel şeyler olacak. Çiçekçilik sektörü açısından Bayındır gibi, Yalova gibi şeyler planlıyoruz düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA