Köydeki Kasap Kardeşlerin Kıyasıya Rekabeti

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Ağacık Köyü (mahallesinde) iki kardeş, ayrı ayrı kasap dükkanları açınca rekabet kaçınılmaz oldu.

Köydeki Kasap Kardeşlerin Kıyasıya Rekabeti
Her ikisi de kuzu ve oğlak etinin kilosunu 15 liradan satarken, kıyasıya rekabet de vatandaşlara yaradı.
İlçeye 14 kilometre uzaklıktaki Ağacık mahallesinde Ahmet Tunca ile kardeşi İsmail Tunca, ayrı ayrı kasap dükkanı açarken, aralarında da rekabet başladı.

Köy meydanının bir köşesinde İsmail Tunca dükkan açarken, diğer köşede de ağabey Ahmet Tunca dükkan açtı. Sezon başında 20 liraya satılan oğlak eti ile 25 liradan satılan kuzu eti 15 liraya kadar düşerken, rekaket de vatandaşlara yaradı. Kasap kardeşlerden, köy halkının yanı sıra ilçe merkezi ve diğer köylerden de gelenler alış veriş yapıyorlar. İsmail Tunca’nın oğlu Gültekin Tunca, “Ağacık mahallesinde 15 liraya oğlak eti satıyoruz. Herkes bol bol yesin diye. Bütün sahil, organik olduğu için köyü tercih ediyor. Herkesi Ağacık’a bekliyoruz. Oğlak eti için” dedi.

Ahmet Tunca da, “Günlük saatlik, oğlak eti 15 lira. Madra dağının malı, günlük kesimlerimiz. Dünyanın en sağlıklı eti oğlak eti. Bunu iyi bilsin herkes” dedi.

Köylülerden Ertuğrul Kılıç da, “Köyümüzde bu yıl 2 tane kasap dükkanı açıldı. Satmış oldukları etler tamamen organik olup, köyümüzün hayvanlarından üretilmiştir. 2 tane kasabın açılması köyümüze belli bir hareket getirdi. Dışardan çok gelen vardır. Bunun yanında dışardan gelenler başka şeylerde almaktadır. Köyümüzde iki kasabın olması aynı zamanda rekabeti de getirmiştir. Fiyatları da çok uygundur. Şu anda oğlak eti 15 liradan satılmaktadır. Tüm körfez halkını köyümüze bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA