Asırlık Nineler

Ordu'nun Perşembe ilçesinde 3 padişah, 28 başbakan ve 11 cumhurbaşkanı gören, yüzyılın başındaki savaş, açlık ve seferberlik günlerini birebir yaşayan en yaşlı iki insan, 1955 yılından bu yana kutlanan 59. Anneler Günü'nde unutulmadı.

Asırlık Nineler
Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, resmi rakamlara göre 100, gayri resmi rakamlara göre 107 yaşında olan Kılaptan Bayarslan ve diğeri 93 yaşındaki Sakine Aksüt’ün anneler günlerini kutladı.

RUS BOMBALARINI HATIRLIYOR
İsmini gümüş veya altın yaldızlı metal iplikten alan ve resmi rakamlara göre 100, ancak çocuklarının anlatımlarına göre 107 yaşında olan Kılaptan Bayarslan, ömrü boyunca 3 padişah, 28 başbakan ve 11 cumhurbaşkanı görmüş. 4 erkek 5 kız olmak üzere 9 çocuğu ve 42 torunu olan Kılaptan Bayarslan’ın halen 2’si kız 1’i erkek 3 çocuğu hayatta bulunuyor. Kılaptan Bayarslan’ın hayatta olan tek erkek çocuğu 63 yaşındaki oğlu Hasan Bayarslan, “Annem nüfusa göre 100 yaşında ama en büyük kardeşlerinden ve kendisinin evlenme tarihine göre sayıldığında 107 yaşında oluyor. Bize çocukluğunda seferberlik olduğunu, Rus gemilerinin Karadeniz’den kıyılara top atışı yaptığını anlatmıştı” dedi.

Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, Kılaptan Bayarslan’ın elini öperek Anneler Günü'nü kutladı.

TORUNLARININ TORUNU VAR
93 yaşında olan ve 4 çocuk 9 torun sahibi olan Sakine Aksüt’ün torunlarının da torunu bulunuyor. Sakine Aksüt’ün oğlu Muhterem Aksüt, 2 padişah, 28 başbakan ve 11 cumhurbaşkanı gören annesinin çok zor şartlarda gençlik dönemi yaşadığını belirterek, “Savaş yıllarıymış. Mesela biz dedemizi ve dayılarımızı hiç tanımadık. Dedem harbe gitmiş daha dönmemiş. Dayılarım ölmüş. 6 kız bir başlarına kalmış, annem teyzemlere bakmış, onları büyütmüş” diye konuştu.

Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, Sakine Aksüt’e el nakışlı bir yazma hediye ederek kendi elleriyle başına sarıp, elini öptü.
Kaynak: İHA