Altındağ Belediyesi’nden Muhteşem Anneler Günü Kutlaması

Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle Anneler Günü kutlandı.

Altındağ Belediyesi’nden Muhteşem Anneler Günü Kutlaması
Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kutlama programı, hem duygusal hem de coşkulu anlara sahne oldu.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve eşi Saadet Tiryaki’nin ev sahipliği yaptığı etkinlik, Beşikkaya Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nde işaret dili eğitimi alan annelerin ve onların çocuklarının işaret diliyle İstiklal Marşı okumasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Tiryaki, annelerin değerinin tartışılmaz olduğunu vurgulayarak, annelerin en ağır koşullarda üstelik de hiçbir ücret almadan dünyadaki en ağır mesleği icra ettiklerini vurguladı. İnsanın yaşlandıkça annelerinin değerini daha iyi anlamaya başladığını sözlerine ekleyen Başkan Tiryaki, “Annelerini kaybedenlerin o boşluğu dolduramadıklarını biliyorum. Annesi vefat etmiş herkese başsağlığı diliyor ve tüm annelerin ‘Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Yıllarca aynı yastığa baş koyan ancak resmi nikâhı olmayan Gülhan-Yusuf Öztaş ve Handan-Murat Açıkgöz çifti de, kucaklarında çocuklarıyla birlikte nikâh kıymanın mutluluğunu yaşadılar. Başkan Veysel Tiryaki’nin kıydığı nikâhta Altındağ Belediyesi meclis üyeleri şahitlik yaptı. Altındağ’da yılın annesi seçilen Vildan Karademir’in hayat hikâyesinin anlatıldığı kısa filmin izlenmesinin ardından eşi ve iki çocuğu peş peşe kanser hastalığına yakalanan ve onlarla birlikte yaşam mücadelesi veren Vildan Karademir, gözyaşları ve alkışlarla sahneye geldi. Başkan Tiryaki’nin sahneye çıkarak tebrik ettiği yılın annesi Vildan Karademir, “Son üç yılda yaşadıklarımı Allah düşmanıma vermesin. Ancak öğrendim ki, hayat bir sınav. Allah hepinizin çocuklarına uzun ve sağlıklı ömürler versin” diye konuştu.

Duygu dolu anlardan sonra Yıldıztepe Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi Halk Oyunları Topluluğu’nun Diyarbakır yöresine ait halk dansıyla keyifli anlar yaşandı. Ardından sahneye Önder Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi anneler ve çocukları çıktı. “Geri Dönüşüm Projesi” kapsamında hazırlanan etkinlikte tüm çocuklar, annelerinin atıklardan diktiği kıyafetleri giyerek mesajlarını ilettiler.

Muş yöresine ait halk oyunuyla büyük beğeni toplayan Aydınlıkevler Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi Halk Oyunları Grubu’nun ardından sahneye Güneşevler Osman Yüksel Serdengeçti Gençlik Merkezi üyesi ikiz kardeşler çıktı. Seda ve Eda kardeşler, okudukları şiirle büyük alkış aldılar. Anneler Günü programı, THM koro şefi İlkim Eylül İlk’in şefliğinde Alemdağ ve Seyfi Demirsoy Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyelerinden oluşan koronun konseriyle son buldu

Kaynak: İHA