Seydişehir'de Aracılık Kursu

Suğla Halk Eğitim Müdürlüğünce, Akkise Mahallesi'nde açılan arı yetiştiriciliği kursuna katılan 30 kursiyer, Seydişehir Bal Üreticiler Birliği'nde bilgilendirildi.

Seydişehir Bal Üreticiler Birliği Başkanı Mustafa Taşdöğen, birlikte düzenlenen kursta, kursiyerlere birliğin çalışmaları ve bal dolum tesisleri hakkında bilgi verdi.
Arıcılığa ilgi bölgede her geçen gün daha da arttığını ifade eden Taşdöğen, "Kaymakamımız Tuncay beyin katkılarıyla teknolojiden de yararlanarak bölgemizde arıcılığın geliştirilmesi için bal dolum ve paketleme tesisi kurduk. Balın pazarlanması konusunda yurt genelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arıcılığın gelişmesi ve bal üretiminin artması yönünde bölgemiz çiftçileriyle her türlü çalışmayı gerçekleştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Suğla Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ziraat Mühendisi ve kurs eğitmeni Celalettin Örküt ise arı yetiştiriciliği kursunun mayıs ayının sonunda tamamlanacağını belirtti.

Kursiyerlere gerek teorik gerekse uygulamalı olarak bakım, beslenme, arı hastalıkları ve zararları, mevsimlerde yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verildiğini aktaran Örküt, kurs sayesinde kursiyerlerin arıcılık konusunda bilgi ve becerilerinin gelişeceğini dile getirdi.
Kaynak: AA