Engelliler Haftası’nda Filografi Sergisini Açtı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi ile birlikte KOMEK’te öğretmenlik yapan Mülkiye Aslan’ın filografi sergisini açtı.

Engelliler Haftası’nda Filografi Sergisini Açtı

Programa Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, KOMEK yöneticileri ile dernek üyeleri katıldı.

Serginin açılışında konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, engellilere destek olunursa tüm engellerin aşılabileceğini belirterek, buna en güzel örneğin Mülkiye Aslan olduğunu söyledi.

KOMEK’e öğrenci olarak giren Aslan’ın azmi ve başarısıyla öğretmenlik yapmaya başladığını kaydeden Mıhçı, destekleri nedeniyle Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Mülkiye Aslan da, kendilerine destek verildikçe başarılı olacaklarını belirterek, “Çünkü bizim engelimiz beynimizde ve kalbimizde değil, bedenimizdedir. Verdiği destekler ve güveni nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı Vali Muammer Erol ve katılımcılar tarafından yapıldı. Vali Erol ve beraberindekiler sergiyi gezerek bilgi aldı. Mülkiye Aslan ve kursiyerlerin toplam 56 eserinin yer aldığı sergi, 12 Mayıs Pazartesi akşamına kadar Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi’nde gezilebilecek.
Kaynak: İHA