Aylin Özbek Yılın Annesi

Ordu’nun Perşembe ilçesinde, geçtiğimiz Ocak ayında dört katlı binanın en üst katındaki evinin penceresinden düşen 2 yaşındaki oğlu Aras Özbek’i yakalamak için peşinden atlayan anne Aylin Özbek, ‘yılın annesi’ seçildi.

Aylin Özbek Yılın Annesi

İlçenin Söğütaltı Mahallesi'nde Ocak ayında meydana gelen olayda, 4 katlı binanın 3. katında, odasında oynayan 2 yaşındaki Aras Özbek, açık kalan pencereden bakmak isterken aşağı düşmüş, oğlunun düştüğünü gören anne Aylin Özbek de (26) panikle peşinden atlamış ve beton zemine düşen anne-oğul yaralanmıştı. Bir süre Ordu Devlet Hastanesi'nde tedavi gören anne-oğul, daha sonra sağlıklarına kavuşarak taburcu edilmişti.

Çocuğu için hayatını hiçe sayan Aylin Özbek’in bu cesaret ve fedekarlığı tüm ülke genelinde büyük yankı bırakırken, Perşembe Belediyesi, Aylin Özbek’i ‘yılın annesi’ seçti. Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, Özbek ailesini ziyaret ederek ‘yılın annesi’ seçilen Aylin Özbek’e bir buket takdim ederek, “Kızımız Aylin Özbek, annelerin yapacak olduğu özverinin en iyisini yaparak anneliğin kutsallığını göstermiş ve ilçemizi tüm ülkeye tanıtmıştır. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Çocuğuna ve kendisine uzun ömürler diliyoruz” dedi.

Anne Aylin Özbek de, çok mutlu olduğunu belirterek, “Bu kadar ilgi göreceğimi zannetmiyordum. Ama çok mutluyum” diye duygularını ifade etti.

Kaynak: İHA