Nisan Yağmurları Zeytinciyi Sevindirdi

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden olan Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Nisan yağmurları zeytinciyi sevindirdi.

Nisan Yağmurları Zeytinciyi Sevindirdi

Körfez yöresinde bol düşen Nisan yağmurları, zeytinde bol ürünün de umudunu artırdı. Kısa aralıklarla düşen yağmurlar, zeytin ağaçlarının yoğun çiçek açmasına neden olurken, çiftçileri sevindirdi. Geçtiğimiz yıl yok yılının yaşandığına dikkat çeken zeytincilerden Nejat Kaynak, yağmurların zeytine ilaç olduğunu söyledi.

Uzun zamandan bu yana Nisan ayında böyle yağmurların olmadığını anlatan 55 yaşındaki Nejat Kaynak, “Nisan yağmurları zeytinlerde bol sürgün yaptırdı. Bu arada zeytinler çiçek açmaya başladı.

Bu günlerde çok çiçek görünüyor. İnşallah, bu da bol ürün demektir. Geçen yıl yok yılıydı ve ürün çok azdı. İnşallah bu yıl, geçen yılın açığı kapanacak. Zeytin sineği ilaçlaması için de Belediye Başkanımız Necdet Uysal destek sözü verdi. Zeytin sineği ilaçlamasının zamanında yapılması da zeytinyağındaki kaliteyi artıracaktır. Nisan yağmurları zeytine ilaç oldu” dedi.

Körfez yöresinde yaklaşık 12 milyon dolayında zeytin ağacı bulunuyor.
Kaynak: İHA