Burhaniye’de Ortak Sınavlar Tamamlandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 688 öğrencinin girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş 2. Dönem Ortak Sınavları sona erdi.

Burhaniye’de Ortak Sınavlar Tamamlandı

TEOG sınavında pazartesi yapılan Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları ile bugünkü Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavlarının gerçekleştirilmesi ile sona erdi. Sabah saat 09.00’da başlayan ve her sınavın 40 dakika sürdüğü TEOG sınavlarında, bütün öğrenciler kendi okullarında sınava girdiler. Ortak sınavlarla ilgili her okula bir İl Temsilcisi görevlendirilmesi yanı sıra gözetmen olarak seçilen öğretmenlerimiz de farklı okullardan titizlikle seçilerek görevlendirildiler. Konu ile ilgili değerlendirme yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Toy, “İlçemizde toplam 10 sınav merkezinde 53 salonda görevlendirilen toplam 236 öğretmenimiz, 688 öğrencimize gözetmenlik yapmışlardır. Her hangi bir olumsuzluk ve sorun yaşamadan sınavların gerçekleşmesinde görev alan tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimizin sağlıklı bir sınav yaşamalarında gösterdikleri üstün başarıdan dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum” dedi.

Müdür Toy, Milli Eğitim Bakanlığı 8.Sınıflar Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavına katılamayanlar için mazeret sınavlarının 10-11 Mayıs 2014 tarihinde yapılacağını söyledi.

Kaynak: İHA