Sevgi Evleri Resmi Törenle Açıldı

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yaptıkları “Sevgi Evleri” Erkek Çocuklara Yönelik Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’nin resmi açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Sevgi Evleri Resmi Törenle Açıldı

Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Teşkilat Başkanı Ahmet Sorgun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli’nin ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; 148 günde tamamlanan Sevgi Evleri’nin 5 bloktan oluştuğunu, bunun 4 bloğunun 40 çocuğun kalabileceği şekilde dizayn edildiğini, 1 bloğunun ise idare birimi olarak kullanılacağını söyledi.

Hacı Yusuf Mescit mahallesinde 3 bin metrekarelik alan içerisine 2 kat olarak yapımı tamamlanan Erkek Çocuklara Yönelik Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ‘Sevgi Evleri’nin üst katlarında yatak odaları, alt katlarında ise salon ve yemekhane olarak kullanılacağını dile getiren Başkan Hançerli, spor alanları, kamelyalar, yeşil alanlar ve çevre düzenlemesiyle birlikte düşünülmüş önemli bir proje olduğunu vurguladı. Belediye olarak kamu kurum ve kuruluşları arasında yapılan ilk çalışma olmadığını daha önce de 25 okul tamamlayarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ettiklerini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de; “Konya belediyeleri olarak masumların, kimsesizlerin bir damla gözyaşını, fiziki yatırımlara değişmem” iradesi ile çalıştıklarını belirterek, Sevgi Evleri’nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Kürsüye gelen AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise, Sevgi Evleri’nin çocuklara sevgi, merhamet ve şefkat gösterileceği bir yuva olduğunu aktardı.

Son olarak söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da; Sevgi Evleri’nin temel prensibinin çocukların bu evlerde kendi evlerinde gibi hissetmelerini sağlamak ve yurt çocukları gibi kategorize edilmemeleri olduğunu söyledi.

Bakan İslam, sosyal belediyecilik ve sosyal devlet anlayışını çok çabuk kavrayıp hayata geçirmelerinden dolayı Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye teşekkür etti.
Kaynak: İHA