Yerel Seçimlerin Ardından

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir, kentte her 3 kişiden birinin AK Parti'ye oy verdiğini, yüzde 36 kemik oya sahip olduklarını belirtti.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım kaptanlığında yerel seçimlere yüksek bir moralle girdiklerini, CHP'li belediyelerin Yıldırım'ın rüzgarı nedeniyle göstermelik işler yaptığını anlattı.
İzmirli seçmenin kenti "kale" olarak gören anlayışı sandıkta uyardığını, CHP'nin oylarının gerilediğini dile getiren Demir, şunları kaydetti:
"AK Parti, İzmir'de 2009 yerel seçimlerinde yüzde 29,2 olan oyunu yüzde 36'ya çıkarmıştır. 11 yıllık bakanlık karnesi hep 'pekiyi' olan Binali Yıldırım'a 1 milyona yakın İzmirli "Evet" dedi.

Bu sonuç, Yıldırım'ı başkanlık koltuğuna taşıyamasa da partinin oyunun yüzde 36 oranında kemikleştiğini gözler önüne serdi. İzmir'de her 3 kişiden biri AK Parti'ye oy verdi. 2009 seçimlerine kıyasla parti oyları Menemen'de 10, Seferihisar'da 8, Bergama ve Kınık'ta 6, Aliağa, Buca, Konak ve Karaburun'da 5, Karabağlar'da 4 puan arttı. 2009 yerel seçimlerinde sadece Bayındır'ı kazanan AK Parti, son seçimde Selçuk, Ödemiş, Torbalı, Kemalpaşa, Kınık ve Menderes'i de hizmet kervanına kattı. Altı ilçede toplam 127 bin 682 seçmen AK belediyecilikten yararlanmak istedi."
- Seçmen CHP'yi uy
AK Parti'nin, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 23 olan koltuk sayısının yüzde 100'ün üzerinde artarak 50'ye çıktığını vurgulayan Demir, "İzmir'de seçim sonucunu başarı olarak gören CHP'yi seçmen sandıkta uyardı. Oylarını yüzde 56'dan yüzde 49,6'ya, ilçe belediye sayısını 29'dan 22'ye gerileten CHP, sandıkta seçmen tarafından uyarılmıştır. Seçmen, hizmet alamaması başta olmak üzere aday belirleme sürecindeki tek adam zihniyetine, kibire, öfkeye ve kale mantığına tepki göstermiştir" ifadelerini kullandı.
Partinin İzmir'de bir olan ilçe belediye sayısının 6'ya, meclis üyesi sayısının ise 23'den 50'ye çıkarılmasında en büyük emeğin teşkilat tarafından harcandığına dikkati çeken Demir, il yönetimi olarak seçim için çok iyi plan yaptıklarını dile getirdi.
Demir, teşkilat olarak en kısa zamanda öz eleştiri yapıp, eksiklikleri ve yanlışları tespit edeceklerini ve bunları gidererek daha çok İzmirlinin tercihi olmaya çalışacaklarını belirtti.


Kaynak: AA