Şenköy'ün Son Başkanı Yeni Muhtarı

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Şenköy'ün Belediye Başkanı İsmail Barındık, beldenin köye dönüşmesi üzerine muhtar adayı olarak girdiği seçimi kazandı.

Barındık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni Yerel Yönetimler Yasası ile beldelerinin nüfusunun 2 binin altına düştüğü için köy statüsüne düştüğünü söyledi.

Beldeye, 2009 yılında belediye başkanı seçildiğini belirten Barındık, şöyle konuştu:
''Beldemizin köye dönüşmesinin ardından hizmete devam etmek amacıyla muhtar adayı oldum. 30 Mart'taki Mahalli İdareler Seçimleri'nde 3 muhtar adayı yarıştık ve 478 seçmenin 260'ından oy alarak muhtarlığa seçildim. Mazbatamı alarak görevime başladım. Şenköy'ün son başkanı ve yeni muhtarıyım. Bu görevimde de başarılı olacağım. Şu an nüfusumuz 610 civarında. 2011 yılındaki sayımda nüfusumuz 715 idi. Nüfusumuz giderek düşüyor. Beldemiz artık köy oldu. Halkımız muhtar olmamı istedi. Ben de kabul ettim ve yerel seçimde muhtar adayı oldum. Belediyemiz kapandıktan sonra kasabada, bir boşluk oluştu. Belediyeye ait araçlar, İl Özel İdaresine devredildi. Köyümüzde ki ulaşımı belediyenin araçları sağlıyordu. Şimdi bu araçlar çalışmıyor ve insanlar ilçeye ulaşımda sıkıntılar yaşıyor. Belediye hizmetleri yapılamıyor. Ancak el birliği ile tüm sorunların üstesinden geleceğiz. Muhtar olarak belediye başkanının yaptığı görevleri yapacağım.''
Barındık, bütün bunlara rağmen hizmetlerin aksamaması için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA