Ressam Prof. Dr. Candaş'ın Kişisel Sergisi Açıldı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, ressam Prof. Dr. Ali Candaş'ın kişisel resim sergisi açıldı.

İlçedeki Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Erol Tuna Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen serginin açılışına, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz'ün yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Vali Öz, açılıştaki konuşmasında, Trabzon'un kültür ve sanat şehri olduğunu vurgulayarak, "Trabzon, kültür ve sanat kenti olmanın ötesinde sanatın bütün dallarında önemli sanatçılar yetiştirmiş ve bu alanda önemli birikimleri olan şehrimizdir. Fiziki mekan olarak bazı sıkıntılarımız olabilir. Küçük ve orta ölçekte mekanlarımız var ancak büyük ölçekli kültür sanat merkezine ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki süreçte bunu birlikte değerlendireceğiz" dedi.

Geçmişte valilik konağı olarak kullanılan binayı sanatçıların hizmetine sunduklarını söyleyen Öz, "Bu önemli bir sembolik değerdir. Ama yeterli değil, başka yapmamız gereken çalışmalar var. Şehrimizin potansiyelini dar mekanlarda da olsa değerlendirip paylaşmamız gerekiyor" diye konuştu.

Ressam Canbaş ise 50 yıllık birikimini tuvaline yansıttığına işaret ederek, "Sanatçıların en büyük sıkıntısı yalnızlığımızdır. Ancak bunun ötesinde bugün Türkiye'nin en çok sanatçı üreten ili Trabzon'un maalesef bir tane çağdaş sanatlar müzesi yoktur. Aynı şekilde tarihi zenginlik açısından önemli bir konumda olan ilimizin bir arkeolojik müzesi yoktur. Sanatla uğraşan insanların mekanları dar değil geniş olmalıdır. Onların rahat çalışabileceği ortamlara kavuşturulacağını ümit ediyorum. Türk sanat ve sanatçılarının destek görmesi halinde bugünkü pozisyonumuzdan daha ileriye gideceğimizin işaretidir" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Öz ve beraberindekiler sergiyi gezdi.
Kaynak: AA