PKK 3 vatandaşı kaçırdı

Terör örgütü PKK Şırnak'ta 3 vatandaşı kaçırdı. Olaydan sonra açıklama yapan Şırnak Valisi Hasan İpek, “PKK 3 vatandaşımızı kaçırdı, bu olay süreci baltalamaya yöneliktir” dedi.

PKK 3 vatandaşı kaçırdı
Cizre ilçesinde Kaymakamlık, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve Engelsiz Yaşam Derneğinin ortaklaşa düzenledikleri 'Engelsiz Gençlik Merkezi Projesi' kapsamında gerçekleştirilen programa Vali İpek, Cizre Kaymakamı Şenol Koca, İlçe Jandarma Komutanı Hikmet Uz, Emniyet Müdürü Mehmet Kara, Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Gülizar Ölmez, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdulhakim Selimoğlu, iş adamları, kurum müdürleri ve engelli gençler katıldı.

Kaymakam Koca, gençlik projeleri kapsamında şuanda bine yakın gencin gerek kültürel gerekse sportif aktivitelere katılmalarının devam ettiğini, düzenli olarak spor yapan 631 gence aylık 30 TL burs verdiklerini söyledi. Koca, 'Bu çalışmalar ve bu bursla gençlerimizin gerek Şırnak üzerinde gerek bölgesel ringlerde gerek Türkiye şampiyonasında gerekse Dünya Ampute Olimpiyatlarında başarı sağlamasına amaçlıyoruz' dedi.

Şırnak Valisi Hasan İpek ise, 'İşin doğrusu bu bir göstermelik değil belki örnek olmanın da davranışı olduğu için böyle bir törende sizlerle birlikte olmanın haklı sevinç ve gururunu duyuyorum. Bu vesile ile bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder, Türk Polis Teşkilatının 10 Nisan Polis Haftasını kutluyorum' dedi.

Konuşmaların ardından ilçedeki rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören engelli gençler futbol, basketbol, judo, boks ve müzik alanındaki gösterilerini sergilediler. Ardından Vali İpek 90 engelli gence ayakkabı ve eşofman takımı hediye etti. Vali İpek ayrıca Cizre Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan 20 akülü tekerlekli sandalyeyi engelli vatandaşlara dağıtmak üzere Cizre Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Gülizar Ölmez'e teslim etti. Dernek Başkanı Ölmez de Vali İpek'e yapmış oldukları destekten dolayı bir plaket takdim etti.

'PKK BİRİ KÖY KORUCU 3 VATANDAŞIMIZI KAÇIRDI'

Programdan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vali İpek, Güçlükonak ilçesinde biri geçici köy korucusu olmak üzere 3 kişinin PKK mensupları tarafından kaçırıldığını söyledi. İpek, kaçırılma olayının çözüm sürecini sabote etmeye yönelik olduğunu belirterek, 'Bu olaylar çözüm sürecine engel olan ve hatta baltalayan şeylerdir. Biz nasıl çözüm sürecine saygı gösteriyorsak tarafların da saygı göstermesi lazım. Öyle bir şey var. 3 kişi kaçırıldı. Bir kişi köy korucusu 2 tanesi de Ilısu Barajı'nda çalışan insanlarımız olan 3 kişi terör örgütü tarafından kaçırıldığına dair elimizde bilgiler var. Ama inşallah bu vatandaşlarımızın emniyetleriyle ilgili bir sıkıntı olmaz. Bu tür olayların Şırnak'ta bitmesini istiyoruz. Şırnaklılar, Cizreliler, Silopililer hep mutlu yaşasın. Sokaklarımızda insanlarımız rahat gezsin. Hanımını koluna taksın, çocuğunu eline alsın gezsin. Hedefimiz ve amacımız bu. Her türlü anlamda Şırnak Valiliği ve devlet olarak biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz. İnşallah herkes bu anlayışta olur, bu bilinçte olur ve çözüm süreci de bu yıl itibarıyla en azından silahsızlaşma aşaması biter. Mutlu ve huzurlu bir şekilde haklarına da sahip olarak yaşar diye düşünüyorum' şeklinde konuştu.