Manisa'da Babadan Oğula Muhtarlık

Manisa'nın Turgutlu ilçesi Acarlar mahallesinde 15 yıl azalık görevinin ardından 20 yıl muhtarlık yapan 70 yaşındaki Nejat Bozefe, son seçimlerde muhtarlık görevini 35 yaşındaki oğlu İsmail Bozefe'ye teslim etti.

İsmail Bozefe, 30 Mart'taki seçimlerde 4 aday arasından seçimlerde oyların büyük çoğunluğunu alarak muhtarlığa seçildi. İsmail Bozefe, mazbatasını aldıktan sonra muhtarlık koltuğunu aynı mahallede 35 yıldır muhtarlık yapan babasından teslim aldı.
Baba Nejat Bozefe, gazetecilere yaptığı açıklamada ''Oğlum geçen dönemde bu kutsal mesleğin bir nevi çıraklık ve kalfalığını yaptı. Mahallelimizin teveccühü ile usta bir muhtar olarak göreve başladı.

Ben 35 yıl bu görevde mahallemize hizmet verdim. Allah ona da uzun yıllar hizmet etmeyi nasip etsin. Oğluma bu hizmette tecrübemle yardımcı olacağım'' diye konuştu.

Yeni muhtar İsmail Bozefe ise '"Babadan yetişen bir muhtarım. Son seçimlerde seçmenlerimizin güvenini de alarak göreve başlamış bulunmaktayım. Allah iyi ve hayırlı hizmetler yapmamızı nasip etsin'' dedi.

Kaynak: AA