Kartepe Belediye Meclisi Toplandı

Kartepe Belediye Meclisi 30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından, yeni üyeleri ile belediye meclis salonunda ilk kez toplandı.

Kartepe Belediye Meclisi Toplandı
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki meclis toplantısı eksiksiz katılımla gerçekleşti. Gündemdeki 11 maddenin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında Başkan Üzülmez, tüm meclis üyelerine birlikte hizmet etme çağrısında bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından yoklama ve açılış yapan Kartepe Belediye Meclisi’nin yerel seçimler sonrası gerçekleşen Nisan ayı 1. birleşim 1. oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez yanı sıra Ak Parti Grubundan 21, CHP Grubundan 10 üyenin katılımı ile gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Üzülmez başkanlığında en genç üyeler Serap Özmen ve Caner Akçil’in katipliğinde oluşan divan nezaretinde Kartepe Belediye Meclisi 11 gündem maddesini görüşmeye başladı.

Gündem maddeleri gereği gizli oylama ile 2 yıllığına Meclis 1. Başkan Vekilliğine Zafer Arat, Meclis 2. Başkan Vekilliğine Murat Sabri Çakır, Katip Üyelik asil Mehmet Akif Polat ve Nurdane Erişti, yedek Katip Üyelik Faruk Sarman ve Nebahat Kılıç seçildi. Bir yıl boyunca Encümen Üyeliğine Hikmet Çelebi, Erol Yılmaz ve Faruk Sarman seçildi. Meclis üyeleri Birlik Üye seçimlerinde de; Marmara Belediyeler Birliği Asil Üyeliklerine Mehmet Akif Polat ve Selahattin Aktop, yedek üyeliklerine Nebahat Kılıç ve Faruk Sarman seçildi. Tarihi Kentler Birliği Asil Üyeliğine Sevim Balaban yedek üyeliğine Şaban Akyıldız seçildi. Kartepe Belediye Meclisinin her ayın 2. İş günü saat 10.00’da toplanması ile meclis toplantısının sesli ve görüntülü kayıt altına alınması oy birliği ile karara bağlandı.

Gündem sonunda teşekkür konuşması yapan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, tüm meclis üyelerine birlikte hizmet etme çağrısında bulundu. Meclislerinin 5 yılın sonuna kadar güzel geçmesini ve birlikte güzel hizmetlere imza atmayı temenni ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Çok güzel bir seçim dönemi geçirdik. Medeni bir ortamda yapılan seçimlerin yarattığı ortamı mecliste sürdürelim. Kartepe için yeni bir kent kimliği oluşturacak projelere birlikte imza atalım” dedi.

Kaynak: İHA