Gümüşhane İl Genel Meclisinde Komisyon Seçimleri Yapıldı

Gümüşhane İl Genel Meclisinde ihtisas komisyonları seçimleri yapıldı.

Gümüşhane İl Genel Meclisinde Komisyon Seçimleri Yapıldı
Meclis üyeleri seçimlerin ardından Vali Dr. Yusuf Mayda’yı ziyaret etti.
Dün gerçekleştirilen ilk oturumda yapılan başkanlık ve diğer seçimlerin ardından bugün yapılan oturumda da ihtisas komisyonlarında bir yıl boyunca görev yapacak meclis üyelerinin seçimi gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıda Plan ve Bütçe komisyonuna AK Parti’den Hüsamettin Şahin, Hüseyin Bedir, Zülfikar Bal, Fikret Akan, MHP’den Hayati Topçu, Mustafa Adil Gürses, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna AK Parti’den Zülfikar Bal, Mustafa Pala, Tuncay Taşdemir, Hüseyin Güvendi, MHP’den İsmail Tozlu, Erbil Taştan, Çevre ve Sağlık Komisyonuna AK Parti’den Fikret Akan, Ahmet Güler, Hüseyin Güvendi, MHP’den Mehmani Aygün, Hayati Topçu, Eğitim, Kültür, Spor ve Sosyal Hizmetleri Komisyonuna AK Parti’den Hüseyin Bedir, Fikret Akan, Zülfikar Bal, MHP’den Erbil Taştan, İsmail Tozlu, Pestil, Köme, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Komisyonuna AK Parti’den Zülfikar Bal, Hüseyin Güvendi, Fikret Akan, MHP’den Mehmani Aygün ve Mustafa Adil Gürses seçildi.

Seçimlerin ardından hep birlikte Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’yı ziyaret eden İl Genel Meclisi üyeleri, Vali Mayda ile Valilik Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Burada konuşan Vali Mayda, bir önceki dönem İl Genel Meclisinde görev yapan üyelerin hepsine teşekkür ederek, yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Hep birlikte Gümüşhane’ye hizmet ürettiklerini, birlikte hareket ettikleri zaman başarıda hep birlikte söz sahibi olacaklarını kaydeden Vali Mayda, “Biz ekip çalışması yapıyoruz. İlin menfaatine olan kararları alıyorsunuz. Uygularken de hep beraber uyguluyoruz. İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak el ele vereceğiz.” dedi.

Önceki dönem İl Genel Meclisinde alınan kararların yüzde 90’ın üzerine oy birliği ile alındığına dikkati çeken Vali Mayda, bu durumun Ankara’da değerlendirme yapan mekanizmalar üzerine etkili olduğuna vurgu yaparak, yeni dönem meclis üyelerinde de bu bütünlüğü sağlamalarını istedi.

Belli bir süreyle bağlantılı olarak görev yaptıklarını dile getiren Vali Mayda, görev süresi bittiğinde ‘şu hizmetlerde bizim de payımız var’ dediklerini belirterek, “Bizler kendi dönemimizde Gümüşhane’de bir çivi çakılırsa iftihar ediyoruz. Bu ¬devlet tarafından da, özel sektör tarafından da yapılabilir. Hepsiyle birlikte olmak istiyoruz. İyi olan her işin arkasında olmak istiyoruz. Neticede güç böyle geliyor.” ifadelerini kullandı.

İl Özel İdaresinin iş sezonunun önümüzdeki günlerde başlayacağını kaydeden Vali Mayda, önceki dönemlerde olduğu gibi önümüzdeki sezonda da güzel hizmetler gerçekleştirileceğini belirterek, “Güzel hizmetlere hep birlikte imza atarız. Çıkan ürün hepimizin. Dolayısıyla o konuda biz sizden ilgi bekliyoruz. Önemli bir görev. İl Özel İdarelerinin hizmet götürdüğü alanlar kırsal kesim. Gelişmekte olan, ihtiyaçları yoğun olan kesim. O açıdan da yapılan işin takdiri ayrı bir keyif. Köylere yol, içme suyu, kanalizasyon gibi hizmetler götürülüyor. Bunlar nüfusu tutmamızda etkili oldu. İnşallah geri dönüşü de sağlayacak. Nüfusumuz genellikle büyük şehirlerde ama yaşlılardan başlamak üzere geri dönüşleri bekliyoruz. Geri döndürürken o insanları büyük şehirlerde gördükleri hizmet standardını olabildiğince yakın görmeliler. Dolayısıyla bizi önemli bir çalışma temposu bekliyor.” diye konuştu.

Kaynak: İHA