Gönül Elçileri Projesi Faaliyetleri

Çorum Valisi Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, "Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik olarak haklarını kazanmaları için verilecek her türlü destek, ülkemizin ve toplumumuzun geleceğine destek vermek demektir" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen, Valilik ve il müdürlükleri tarafından desteklenen "Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesinin ikinci alt bileşeni olan "Kadın ve Güçlenme" başlığı altında "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'nin tanıtım toplantılarına Oğuzlar'da devam edildi.
Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, Kaymakam Ömer Faruk Yılmaz, bazı kaymakam eşleri ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hülya Örs ve il koordinasyon ekibiyle, Oğuzlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Meslek Edindirme Kursları'nda eğitim alan kursiyerleri ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Başköy, Türkiye'de son yıllarda yapılan birçok düzenleme ve uygulamaya karşın kadınların eğitim ve istihdama katılım alanlarının henüz erkeklerin düzeyine ulaşmadığını söyledi.

Kadınlar ve erkekler arasında fırsat eşitliğinin sağlanmasının önemli olduğunu vurgulayan Başköy, şöyle konuştu:
"Özellikle eğitim düzeyi düşük ve ekonomik açıdan yetersiz koşullara sahip genç kız ve kadınlarımızı, mesleki açık öğretim liselerine yönlendirmemiz, meslek kazanmalarına ve istihdam edinmelerine katkı sağlamamız, kendi gelecekleri ve toplumun geleceği açısından çok önemlidir. Kadının çalışmasının ve üretmesinin Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesinin ikinci ayağı olan Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi, sizlerin desteği ile hayata geçirilmiş ve yürütülmektedir. Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik olarak haklarını kazanmaları için verilecek her türlü destek, ülkemizin ve toplumumuzun geleceğine destek vermek demektir. Kadınlar arasında eğitim düzeyinin yükselmesi hem bir modernleşme göstergesi hem de geleceğe ilişkin değişimler açısından önemli bir işarettir."
Konuşmasının ardından Başköy, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı okuma yazma kursu, el sanatları ve perspektif kursu, dokuma ve bağlama kurslarında eğitim alan kursiyerlerin yanı sıra ceviz işlemesi yapan kadınlarla bir süre sohbet etti.
Kaynak: AA