Ereğli Polis Okulu Kapanmayacak

Konya Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Kurbi, son günlerde üretilen “Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulunun kapanacak” söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, “Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulu kapanmayacağı gibi eğitimde çıtayı yükseltme hedefi içerisindeyiz” dedi.

Ereğli Polis Okulu Kapanmayacak

Kurbi, 18 Şubat’ta Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne atandığını belirterek, “Şu an itibari ile okulumuzda 380 öğrenci var. Okulumuzun fiziki imkanları istenilen düzeyde değil ancak bu açığı kapatmak için çeşitli projeler üzerinde çalışıyoruz. Ereğli Belediyesi’nin katkıları ile okulumuzun alanı 55 bin dekarlık bir alana çıktı. Öncelikle kapalı bir spor salonuna ihtiyacımız var. Atış poligonu ve paintbal alanı yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Eğitimde ise seviye üst düzeyde, amacımız çıtayı yukarılara taşımak. Fotoğrafçılık kursu, öfke kontrol kursları açtık ve öğrencilerimizi kurslar ışığında yetiştiriyoruz” dedi.

Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Kurbi, Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulunun kapanacağı yönündeki iddialarla ilgi sorularına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulunun kapanması diye bir şey söz konusu değildir. Fakat bu yıl 29 sınav merkezi sayısı 20’ye düştü. Bu nedenle Ereğli’de sınav yapılmayacak. Ereğli’nin başvuruları Aksaray’dan alınacak” diye konuştu.

Türk Polis Teşkilatı’nın mensubu olmaktan gurur duyduğunu kaydeden Kurbi, Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 169’ncu yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinliklerde bulunduklarını ifade ederek, Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 169’ncu yılının hayırlara vesile olmasını, ebediyete intikal eden görev şehitlerine Allahtan rahmet, görev başında olan teşkilat mensuplarına ise başarılar diledi.
Kaynak: İHA