Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Polis Başmüfettişi Kurbi Açıklaması

Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Polis Başmüfettişi Ali Kurbi, Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu'nun kapanacağı iddialarına ilişkin, "Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu'nun kapanması söz konusu değil" dedi.

Geçtiğimiz Şubat ayında Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu'nun müdürlüğüne atanan Kurbi'yi, Ereğli'nin yerel basın temsilcileri makamında ziyaret etti. Ziyarete, Ereğli Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Murat Arıcan, Yeni Ereğli Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Umut Yaygır, Anadolu Ajansı Ereğli Temsilcisi Hasan Alemdar, ERT TV Haber Müdürü Emrah Çakıcı ve ER Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Teker katıldı.
Kurbi, yaptığı konuşmada, 380 öğrencisiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden yüksekokulun, fiziki imkanlarının yetersiz olduğunu belirtti.

Bu eksikliklerin başında kapalı spor salonu ve atış poligonunun geldiğini ifade eden Kurbi, yetersiz imkanlara rağmen eğitim kalitesinin yüksek olduğunun dile getirdi.
Amaçlarının, eğitim kalitesini ileri seviyelere çıkarmak olduğunu aktaran Kurbi, "Polis öğrencilerine öfke kontrolü, on parmak ve profesyonel fotoğrafçılık kursları veriliyor. Okuldan mezun olacak öğrenciler, Türkiye'nin her yerinde Ereğli'yi en iyi şekilde tanıtacak. Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu'nun kapanması söz konusu değil. Fakat bu yıl 29 sınav merkezi sayısı 20'ye düştü. Ereğli'de de sınav yapılmayacak. Ereğli'nin başvuruları Aksaray'dan alınacak" diye konuştu.
Kurbi, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169. kuruluş yıl dönümünün hayırlara vesile olması dileyerek, ebediyete intikal eden şehitlere Allah'tan rahmet, görev başında olan teşkilat mensuplarına ise görevlerinde başarılar diledi.
 
Kaynak: AA