Banka Aracını Gasp Eden Zanlı İzmir'de Yakalandı

Bağcılar'da bankaya para taşıyan zırhlı aracı gasp eden zanlı, İzmir'de kız kardeşinin evinde yakalandı.

Zanlının gasp sonrası kaçması güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.
Bağcılar'da, 27 Mart Perşembe günü bir banka şubesinin önünde duran zırhlı para nakil aracı silahlı bir soyguncu tarafından soyuldu. Görevlilerin başına silah dayayan zanlı, 145 bin lirayı alarak kaçtı. Soyguncu kendisini kovalama çalışan güvenlik görevlisini de silahla elinden yaraladı.

Soygundan sonra olay yerine gelen polis konuyla ilgili soruşturma başlattı. Olay yerine polis helikopteri de gelerek soyguncunun eşkal bilgilerine göre havadan takip yürüttü. Olayla ilgili soruşturma yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucu şüphelinin İzmir’de bulunan kız kardeşinin yanında yaşadığı tespit edildi. Soygunun M.A.Y (26) isimli erkek tarafından gerçekleştirildiğinin belirlenmesi üzerine İzmir’de 5 Nisan cumartesi günü yapılan operasyonla şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonrası yapılan şüphelinin ev ve üst aramasında 1 adet tabanca ile şarjör, şarjöre basılı 8 adet 9 mm çapında fişek, para kesesi içinde 1 adet 9 mm çapında fişek ile 37 bin 450 euro ve 12 bin 900 lira ele geçirildi.

İzmir’deki operasyonla kız kardeşinin evinde gözaltına alınan şüpheli İstanbul’a getirilerek Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.A.Y (26) 7 Nisan pazartesi günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bağcılar'da zırhlı banka aracını soyan zanlının evinden çıkışı ve gasp olayını gerçekleştirildiği banka şubesi önüne gelişi güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerin devamında ise soygunu gerçekleştiren zanlı kaçarak olay yerinden uzaklaşıyor. Bu sırada çevredeki vatandaşlar da panikle sağa sola kaçışıyor.
Kaynak: İHA