Tayland'ın Güneyinde Şiddet

Tayland'da, Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Yala bölgesindeki şiddet yeni saldırılarla sürüyor.

Yala'da iki süpermarkete, devlete ait bir eğitim merkezine ve bir depoya düzenlenen saldırılarda ilk belirlemelere göre can kaybı olmadı.
Saldırının düzenlendiği ambarda çıkan yangın uzun süre kontrol altına alınamadı.
Yala'da dün eş zamanlı düzenlenen dört bombalı saldırı 1 kişinin ölümüne çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olmuştu.
İnsan Hakları Hukuku ve Adli Tıp Merkezi Yöneticisi Charin Amarnkaew, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıların "ayrılıkçı militanlar" tarafından düzenlendiğine dair güçlü kanıtlar bulunduğunu, bununla birlikte diğer ihtimalleri de değerlendirdiklerini kaydetti.

Tayland'ın güneyinde Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Yala, Pattani ve Narathiwat bölgelerinde çıkan isyan, yönetimin İslami eğitim veren kurumları kontrol altına almaya çalışmasıyla 1960larda tam anlamıyla bir iç savaşa dönüşmüştü. İsyancı hareket bir ara durulsa da, Ocak 2004'te bombalı ve silahlı saldırılarla yeniden canlanmıştı. Çatışmaların yeniden başladığı 2004 yılından bu yana, hem Müslüman ve hem Budist 6 bin civarında kişi hayatını kaybetmiş, 10 binin üzerinde kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA