Ordu'da Su Ürünleri Denetimi

Ordu'da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından su ürünleri denetimi yapıldı.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, su ürünleri avcılığına getirilen yasaklamalara yönelik olarak, il müdürlüğü su ürünleri kontrol ekibi tarafından denizlerde ve iç sularda denetimler yapıldığı belirtildi.
Açıklamada denetimlerin Ünye, Fatsa ve Perşembe ilçe müdürlükleri ekiplerince yapıldığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:
"Yapılan denetimler kapsamında, Perşembe İlçesi Çerli mevkiinde deniz sahasında, müdürlüğümüze ait su ürünleri kontrol botu ile yapılan denetimler sırasında denize serili olarak tespit edilen ve kullanılması yasak olan misina kalkan ağına el konuldu. Çatalpınar ilçesindeki Bolaman ırmağında uzatma ağı ile avcılık yaptığı tespit edilen bir kişiye 282 lira idari para cezası uygulanmıştır. Perşembe ilçesi İçelköyü balıkçı barınağında yapılan kontrollerde bir adet balıkçı gemisi üzerinde avcılıkta kullanıldığı tespit edilen bir takım misina ağına el konularak, tekne sahibi hakkında 959 lira idari para cezası uygulanmıştır. Ünye İlçesi Curi ırmağında yapılan kontrollerde ırmağın denizle birleştiği yerde ırmağa serili ve ırmak kenarında kullanıma hazır toplam 14 adet sahipsiz ve Fatsa ilçesi Bolaman ırmağında ırmağa serili vaziyette sahipsiz 100 metre misina ağına ekiplerimiz tarafından el konulmuştur."

Kaynak: AA