İzinsiz Gösteriye Müdahale

Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) Hakkari'deki Şine Köprüsü'nde kurulacak olan askeri kontrol noktasını engellemek için Kato Dağı eteklerinde yapacağı izinsiz basın açıklamasına müdahale edildi.


Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde BDP öncülüğünde bir araya gelen eylemciler, Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Şine köprüsü üzerinde kurulacak olan askeri kontrol noktasını engellemek için Kato Dağı eteklerinde basın açıklaması yapmak istediler. BDP’lilere izin verilmeyince tartışma çıktı. Bunun üzerine askerler gaz bombası kullanarak kalabalığı dağıttı.

Gaz bombasından etkilenerek hastaneyle kaldırılan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı ise “Kato Dağı’nın eteklerine çıktık. Dağın etrafı tamamen askerlerle çevrilmişti. Burada bulunan askerlere basın açıklaması yapacağımızı söyledik. Kabul ettiler, sonrada kararlarını değiştirip izin vermediler. Bunun üzerine gençlerle askerler arasında arbede çıktı. Bölgeye hakim olan tepeleri alan askerler gaz bombası ile müdahaleye başladı.

Dağlardan taşlar atılmaya başlandı ve havaya ateş açıldı. Biz gazdan etkilenerek Hakkari’ye getirildik. Ancak bölgede gerginlik devam ediyor” şeklinde konuştu.

Gazdan etkilenen biri kadın 3 kişi ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Bölgedeki gerginliğin devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA