Feci MOBESE kazaları saniye saniye kamerada

Türkiye’nin çeşitli illerinde meydana gelen kazalarda yayalar ölümden döndü.Şırnak, Kocaeli, Uşak ve Osmaniye’de kameralara yansıyan kazalar yürek burktu.

Feci MOBESE kazaları saniye saniye kamerada
Türkiye'nin dört tarafında trafik ve asayiş olaylarını kaydeden MOBESE kameraları, trafik eğitimlerine de ışık tutuyor. Özellikle kontrolsüz kavşaklarda yaşanan kazalar dikkat çekerken, bazı vatandaşlar ise otomobillerin çarpması ile metrelerce sürüklenmesi yürek burktu.

Şırnak'ta yolcu otobüsünden annesinden önce inen küçük çocuk biranda koşarak yola fırlamasıyla normal seyrinde olan kamyonetin altında metrelerce sürüklendi. Kocaeli Gazanfer Bilge Bulvarında ise Yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı adam, hızla gelen aracın çarpması ile metrelerce havaya fırladıktan sonra yere kapaklanıyor. Hızını alamayan araç ise, yol ortasındaki refüje çıkarak durabiliyor. Uşak Terminal kavşağında yaşanan bir başka kazadaysa ailesi ile birlikte karşıya geçmek isteyen genç kız, hızla gelen aracın altında kalmaktan kurtulamıyor. Geçiş üstünlüğü kendisinin olduğu için genç kızı son anda fark eden sürücünün yaptığı manevralar kıza çarpmasına engel olmuyor. Metrelerce sürüklenen bu yayanın da ailesi yaşanan feci olay karşısında donup kalıyor. Sürücü ve yayalardan hatalarından kazalar Osmaniye ve Tunceli'de aynı görüntülere sahne oldu.

ÖLÜMÜN TEĞET GEÇTİĞİ ANLAR VE DİKKATSİZLİKLER
Manisa, Düzce, Kayseri ve Konya'daki MOBESE kameralarına yansıyan kazalar ise yayaların ve sürücülerin dikkatsizliğini gözler önüne serdi. Manisa'da yol kenarında yürüyen arkadaşlarını korkutan bir geç, arkadaşlarının yanından koşarak karşıya geçmek istediği anda gelmekte olan kamyonetin çarpmasıyla takla atarak yere düşüyor. Düzce'de yaya geçidinden motosikletle karşıya geçmek isteyen bir vatandaş hızla gelen kamyonetin altında kalmaktan son anda kurtuldu. Kamyonetin çarpmasıyla motosikletin direksiyonu elinde kalan sürücü ölümden şans eseri kurtuldu. Kocaeli'de ise bir halk otobüsü ile yük kamyonu arasında sıkışan otomobil sürücüsü ile yanında bulunan eşinin dehşete düştüğü anlar kameralara yansıdı. Öte yandan ele ele yürüyen çiftlerin dikkatsizlik nedeniyle kaza geçirdiği anlar ve düz yolda yoldan çıkan araçlar izleyenler de görüntülere yansıdı.
Kaynak: İHA