Dünya Ormancılık Günü

Borçka'da, Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla etkinlik organize edildi.

Borçka Orman İşletme Müdürlüğünce, 21 Mart'ta kutlanması planlanan ancak hava muhalefeti ve ardından da yerel seçimler dolayısıyla ertelenen Dünya Ormancılık Günü etkinliği, Borçka Orman İşletme Müdürlüğü lokalinde yapıldı.
Etkinliğe Kaymakam Şakir Öner Öztürk, Garnizon Komutan Vekili Piyade Üsteğmen Murat Mut, Belediye Başkanı Aslan Atan, Borçka Orman İşletme Müdürü Recep Aydemir ve diğer ilgililer katıldı.

Aydemir, burada yaptığı konuşmada, ormanların korunmasının, çevrenin ağaçlandırılmasının hem yurdun hem de dünyanın geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Müdürlük olarak 2013 yılında 200 binin üzerinde fidanı ormanlarımıza buluşturduk. 2014 yılında çeşitli projelerimizle en az bu kadar daha fidan dikeceğiz. Bugün İlçe Jandarma Bölük Komutanlığına ait sahada dikeceğimiz fidanlar, ülkemizin yemyeşil, sizlerin pırıl pırıl geleceğine katkı olacaktır. Orman sevgisi, küçük yaşlarda başlar ve büyüdükçe artar. Sizlerle birlikte yapacağımız çalışmalarla ormanlarımız artacak, topraklarımız erozyonla akıp gitmeyecektir."
Borçka Orman İşletme Müdürlüğünce düzenlenen "Orman Haftası" konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince çeşitli hediyeler verildi.

Etkinlik, Borçka İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı sahasında fidan dikilmesi ile sona erdi.
Kaynak: AA