Ürdün'deki Zateri Kampı'ndaki Gösterilerde 25 Kişi Yaralandı

Ürdün'deki Zateri Kampı'nda düzenlenen gösterilerde, 22 güvenlik görevlisi ve 3 Suriyeli sığınmacının yaralandığı bildirildi.

Ürdün Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün Zateri Kampı'nda gösteri düzenlendiği ve göstericilerin kamptaki güvenlik görevlilerine saldırması sonucu 22 güvenlik görevlisinin yaralandığı ifade edildi.
Göstericilerin taş ve sopalarla kamptaki güvenlik birimine saldırdığı bilgisi verilirken, yaralıların hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.
Gösterinin neden düzenlendiğinin belirtilmediği açıklamada, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanıldığı ve gösteriler sonucu 6 çadır ve karavanın zarar gördüğü ifade edildi.
Öte yandan, jandarma ve güvenlik birimlerinin oluşabilecek yeni bir gösteri ihtimaline karşı kampın dışında beklediği belirtildi.
Suriye'deki iç savaşın derinleşmesi ile 2012 yılında Ürdün'ün kuzeyine kurulan Zateri Kampı'nda, 110 bin Suriyeli sığınmacı kalıyor.
Suriye ile 375 kilometre sınırı olan Ürdün'de 600 bini Birleşmiş Milletler'e kayıtlı 1 milyon 300 bin Suriyeli sığınmacı bulunuyor.
Kaynak: AA