Özer ve Budak’tan Avukatlar Gücnü Mesajı

AK Parti Tekman İlçe Başkanı Taner Özer ve AK Parti Tekman Teşkilat Başkanı Ahmet Uğur Budak, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Özer ve Budak’tan Avukatlar Gücnü Mesajı

Mesajında tüm avukatların gününü kutlayan Özer, Türkiye'nin daha gelişmiş bir demokrasiye ulaşmasının yolunun, toplumda hukuka ve adalete duyulan güvenin en üst derecede olmasına bağlı olduğunu bildirdi.

Demokratik hukuk devletinin ön koşulu olan bağımsız ve tarafsız yargının kurucu unsurlarından biri olan ve savunmayı temsil eden avukatların toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi, adalet ve hakkaniyetin sağlanması için seferber olmuş kutsal mesleğin mensupları olduğunu kaydeden, birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunması ve kullanılmasına değinen Özer, mesajında şunlara yer verdi:
"İnsanları hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan savunma makamının temsilcisi olan avukatlar, meslek etiğine ve kanunlara bağlı olarak toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi ile adalet ve hakkaniyetin sağlanması hususunda yürüttükleri görev ve sorumluluk bilinci milletimizce takdir edilmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle adaletin tecelli etmesinde önemli bir görev üstlenen değerli avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlar, selam ve saygılarımı sunarım."
AK Parti Tekman Teşkilat başkanı Ahmet Uğur Budak ise Avukatlar Gününü nedeniyle yayınladığı mesajında şunları kaydetti:
“Avukatlar, demokratik hukuk devletinin ön koşu olan bağımsız ve tarafsız yargının kurucu unsurlarından olan savunmayı temsil eden, çok önemli ve kutsal bir görevi icra etmektedirler. Savunma hakkının kutsal olduğu, savunma makamının olmadığı ya da hak ettiği güçlü bir yapıda bulunmadığı hallerde adaletin gerçek anlamda tecelli etmeyeceği gözden uzak tutulamayacak bir gerçektir. Bu anlamda savunma makamının ve bu anlamda avukatlık mesleğinin hak ettiği saygınlığa kavuşması adalete ulaşmanın olmazsa olmazlarındandır. Bu duygu ve düşüncelerle adaletin tecelli etmesinde önemli bir görev üstlenen değerli avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlar, selam ve saygılarımı sunarım.”
Kaynak: İHA