Muş'ta İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Yarıştı

Muş'ta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Liseleri arasında Arapça bilgi yarışması düzenlendi.

Anadolu Endüstri Meslek Lisesinde, 2 kategoride düzenlenen yarışmada Arapça bilgi yarışması dalında Malazgirt İmam Hatip Lisesi, şiir dalında da Hasköy İmam Hatip Lisesi birinci oldu.
Yarışmayla ilgili gazetecilere açıklama yapan Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kasım Aktaş, yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiğini belirtti.

Muş ve ilçelerindeki tüm İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında hitabet yarışması da düzenlediklerini anlatan Aktaş, "Burada birinci olan okulumuz ilimizi bölgede temsil edecek. Bölge temsilciliği ardından öğrencilerimiz başarılı oldukları takdirde ülke genelinde yapılacak olan yarışmaya katılacak" dedi.

Öğrencilerin gizli kalmış yeteneklerini ortaya koymak ve bununla birlikte gençlerin Kur'an-ı Kerim'i anlamasını sağlamak istediklerini dile getiren Aktaş, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Kur'an-ı Kerim'i anlamanın yolu Arapça'dan geçiyor. Meslek alanında öğrencilerimizin seviyeli bir şekilde yetişebilmeleri için bu tür yarışmaların artırılarak devam etmesi lazım. Bu alanda öğrencilerimiz sene başından beri her gün öğretmenlerimizin nezaretinde çalışmışlardır."
Kaynak: AA