Bozüyük'te 5'inci Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması

Bilecik Söğüt İmam Hatip Lisesi'nde 5'inci Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması düzenlendi.

Bozüyük'te 5'inci Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması

Yarışmaya Bozüyük İmam Hatip Anadolu Lisesi, Bilecik Anadolu İmam Hatip Lisesi, Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Gölpazarı İmam Hatip Lisesi katıldı.

Yarışma 15 asıl 5 yedek sorudan oluştu. 15 asıl soru sonunda Söğüt İmam Hatip Lisesi yarışmadan elenirken, yedek soruların sonunda Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Gölpazarı İmam Hatip Lisesi ikinci, Bilecik Anadolu İmam Hatip Lisesi ise üçüncü oldu. Dereceye giren okullara çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmayı kazanan Bozüyük İmam Hatip Lisesi, Zonguldak'ta yapılacak olan bölge finalinde Bilecik'i temsil ederken, yarışmayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Ali Oğuz, başarılarının tesadüf olmadığını söyledi.

Yarışmaya 560 imam hatip lisesinin katıldığını belirten Oğuz, “Dünyada yaklaşık 450 milyon insan Arapça dilini konuşmakta olup, Arapça uluslararası bir dil haline gelmiştir. Ayrıca bizimde dinimizin dili olması nedeniyle imam hatip liselerinde Arapça'nın daha iyi öğrenilip konuşulabilmesi ve bilgilerin pratiğe aktarılması için Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 560 imam hatip lisesi arasında aynı anda illerini temsil edecek okullar arasında yarışma yapılmaktadır. Bu kapsamda Bilecik’te de bu yarışmanın dördüncüsü düzenlenmiştir. Bu yıl Söğüt ilçemizde düzenlenen yarışmadaki bu birincilik bizim için tesadüf değildir. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin özverili çalışmaları neticesinde ortaya çıkmıştır. Bugüne kadar yapılan 4 Arapça yarışmasından üçünü Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kazanması bizleri ayriyeten sevindirmiştir. Öğretmen ve öğrencilerimi bu başarılarından dolayı kutluyor, bölge finallerinden de en iyi derece ile döneceklerine inanıyorum" dedi.

Yarışmaya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halis Çelik, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin İşgören, Söğüt İlçe Milli Eğitim Müdürü Behzat Uçkun, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA