Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi Haziran’da Yapılıyor

Türkiye, Balkanlar, Kafkasya ve Ortadoğu’dan yüz civarında öğretmenin katılması beklenen “I.

Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi, 23-26 Haziran 2014 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.
Öncü Eğitimciler Uluslararası Öğretmen ve Eğitim Öncüleri Derneği; Türkiye’de ve çevre ülkelerde bulunan öğretmen ve eğitimcileri “Eğitim’le Barış: Peace with Education” ana temalı, konferans, çalıştay, atölye ve sempozyum içerikli uluslararası katılımla gerçekleştirilecek öğretmen zirvesine öneri ve çalışmalarıyla katkı sağlamaya çağırdı.

Her yıl farklı ülkelerde yapılması tasarlanan Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi’ne Türkiye ve çevre ülkelerden katılacak eğitimcilerin önerileriyle programa başvurmaları bekleniyor.

Öncü Eğitimciler Derneği danışmanlarından Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakan Karataş, Eğitim’le Barış, Huzur ve Barışın Önündeki Engeller, Eğitim Faktörü ve Farklı Kültürel Toplumlara Yönelik Eğitsel Etkinlikler ana başlıklarında gerçekleştirilecek bildiri sunumları, müzakereler ve atölye uygulamalarında birikim ve tecrübelerin paylaşılacağını ifade etti.

I. Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi’nde aşağıdaki konuların işlenmesi bekleniyor: Toplumsal farklılıkların zenginliğe dönüştürülmesinde eğitimin rolü, Eğitim ve temel insan hakları, Toplumsal barışa katkısı açısından öğretmen yetiştirme politikaları, Toplumsal barış için sınıf ve okul içi iyi örnekler uygulamalar, Sosyal barış odaklı eğitimin amaçları ve okulun yeniden tasarımı, Çok dilli ve çok kültürlü eğitim, Toplumsal barış için eğitim programlarının gözden geçirilmesi, Okul kitaplarının ötekileştirici dili, Öğrencilere temel insan haklarına saygı duyma davranışı kazandırma, Bireysel özgürlüklerin geliştirilmesinde eğitsel uygulamalar, Sosyal barış odaklı sınıf içi eğitim etkinlikleri, Kendiyle ve toplumuyla barışık bir nesil için eğitim uygulamaları, Çok kültürlü öğretmen odalarının tasarımı.
Kaynak: İHA